Artiest

White Lies

  1. Artiestenchevron right
  2. White Lies
White Lies is een indieband uit Londen, Engeland. De bandleden Harry McVeigh, Charles Cave en Jack Lawrence-Brown maken muziek die wordt vergeleken met Joy Division, Interpol, The Killers, Echo & The Bunnymen en Editors.

A white lie

Tot en met 2007 heet de band nog Fear Of Flying. De band hernoemt zich uiteindelijk naar de Engelse uitdrukking "a white lie". Dit betekent zoveel als een leugen die niet erg is, omdat noch de leugen, noch het uitkomen van de leugen, iemand schade zal berokkenen. Een leugentje om bestwil.

Eerste single

In het voorjaar van 2008 brengt de band de eerste single genaamd 'Unfinished Business' in Engeland uit. Deze single wordt via de Myspace van White Lies dan ter download aangeboden. Een Nederlandse release van deze plaat komt pas in oktober 2009. Eerst is het de beurt aan andere platen.

Debuutalbum in 2009

De singles staan op het debuutalbum To Lose My Life, dat in januari 2009 uitkomt. Harry McVeigh maakt bekend dat in ieder lied van het album de dood een centrale rol speelt. 

Ritual

Ritual is het tweede album van White Lies en verschijnt in januari 2011. 'Bigger Than Us' is de eerste single van de cd, en verschijnt al in november 2010. 

Big TV

In 2013 verschijnt het album 'Big TV'. Ter promotie van dit album wordt de track 'Getting Even' op hun Soundcloud profiel gratis weg gegeven.