Naar homepage
Artiest

Danko Jones

  1. Artiestenchevron right
  2. Danko Jones
Canadese rocker die in eerste instantie weigert zijn muziek op te nemen (hij wil dat mensen hem live komen zien). Danko Jones gaat uiteindelijk toch overstag in 1998 met de EP Danko Jones en in 1999 met een tweede: My Love Is Bold. Na Canada plat gespeeld te hebben is Europa aan de beurt. 
De Canadese rockband Danko Jones is naar de frontman vernoemd. De band ziet hun toekomst niet in het verkopen van albums, maar juist in live-optredens en weigert in eerste instantie muziek op te nemen. "We zijn een live-band, man!" Danko, ook wel the Brown Panther, the Mango Kid of Doctor Evening genoemd, zingt en speelt gitaar. JC neemt de bass en Damon Richards de drums voor zijn rekening. 

Toch opnemen

Danko Jones gaat uiteindelijk toch overstag in 1998 met de EP Danko Jones en in 1999 met een tweede: My Love Is Bold. Danko snapt niet dat bands maanden nodig hebben om een album te maken. Danko Jones presteert juist onder druk, wanneer het te lang duurt  'leveren ze kloteplaten af', aldus Danko in een interview met Planet Internet. 

Succes

Na Canada plat gespeeld te hebben is Europa aan de beurt. Het eerste album in Europa is het verzamelalbum I'm Alive And On Fire. Het derde album, We Sweat Blood, komt uit in 2003. Dat jaar staat Danko Jones op Pinkpop en Lowlands. Danko keert in 2004 terug op Lowlands en verovert ondertussen Europa via het podium. Als laatste proberen ze Engeland en de Verenigde Staten op hun knieeën te dwingen.

Drummer

Dan neemt Danko Jones in 2006 afscheid van de drummer Damon Richardson en verwelkomt Dan Cornelius als de nieuwe percussionist. In dat zelfde jaar komt ook het derde album, Sleep is the enemy, uit.

Never To Loud

Ondank dat Danko Jones liever live speelt dat in de studio zit, komt hij in 2008 toch met een nieuwe album met de toepasselijke naam Never To Loud. Met dit materiaal gaat de band uitgebreid op tour door Europa en staat daarbij op een hele rits festivals, waaronder Lowlands. Ook touren ze mee met Motorhead.

Below The Belt

Tussen het touren door, brengt de band in 2009 een verzameling B-sides uit. Na alle optredens is het in 2010 tijd voor een volgende plaat, genaamd Below The Belt. Deze release wordt vooraf gegaan door de single 'Full Of Regret'.

Nummers van Danko Jones