Artiest

Eefje de Visser

  1. Artiestenchevron right
  2. Eefje de Visser
Eefje de Visser is een Nederlandstalige singer-songwriter die in 2009 de Grote Prijs van Nederland wint. Na het winnen van de hoofdprijs in de categorie singer-songwriter werkt Eefje een jaar lang aan haar debuutalbum, De Koek. Deze plaat brengt ze uit in januari 2011. Daarna volgt in 2013 een tweede album getiteld Het Is.

Muzikale familie

Eefje de Visser komt uit Moordrecht, vlakbij Gouda. Dat ze in de muziek terecht is gekomen, is niet meer dan logisch. Haar moeder is zangeres, haar vader bassist en stemarrangeur, haar oom heeft haar haar eerste gitaar gegeven en in de studio van haar broer maakt ze haar eerste opnamen. Al van jongs af aan schrijft Eefje haar eigen liedjes. Op haar 22ste besluit ze om het Nederlandstalig te doen, wat erg goed aanslaat.

Ze wint in 2009 de Grote Prijs van Nederland, in de categorie singer- songwriter. De jury prees Eefje om haar authenticiteit, pakkende liedjes, sterke teksten en het vermogen om het publiek in haar greep te houden. Ook haar optreden in DWDD blijft niet onopgemerkt. Het resultaat is optredens in het hele land, op festivals en in het voorprogramma van Lucky Fonz III en Sophie Hunger.

De Koek

Haar debuutalbum De Koek verschijnt in 2011 in samenwerking met producer Marcel Tegelaar. Op het album hebben de liedjes van Eefje een bijzondere invulling gekregen door een klokkenspel, altviool, contrabas en een paar pastelkleurige vegen elektronica. Op 12 februari 2012 komt De DVD uit. Op De DVD staan onder andere videoclips, sessies, interviews en backstagebeelden.

Het Is

De liedjes op De Koek zijn volgens Eefje op zichzelf staande eilandjes. "Met Het Is wilde ik een album maken dat een wereld in zijn geheel is, een album waarin je kan hangen, of wegzakken. Op de plaat staan twaalf liedjes die samen een persoonlijk verhaal vormen. Toch wil ik dat mensen hun eigen film af kunnen spelen als ze het album horen, zoals ik ook mijn eigen plaatjes zie bij de liedjes," schrijft Eefje op haar website.

Utrecht

Het tweede album wordt opgenomen in het kleine Mirlitontheater in Utrecht, de thuisstad van Eefje. "In deze vertrouwde omgeving komen de liedjes tot hun recht. Het Is komt dichtbij en blijft je bij. Tekst en muziek vormen puzzelstukjes die op meerdere manieren in elkaar passen; soms aangrijpbaar, dan weer helder en herkenbaar."

Nachtlicht

De nieuwe plaat Nachtlicht klinkt elektronischer dan haar vorige albums. Die nieuwe sound ontwikkelt Eefje samen met haar vaste band en wordt met open armen ontvangen. De single 'Scheef' belandt in februari 2016 op de 3FM playlist.