Artiest

Voicst

  1. Artiestenchevron right
  2. Voicst
Voicst is die Nederlandse band die stiekem al heel veel heeft gedaan. Noorderslag, Lowlands, New York's CMJ Music Marathon,  you name it, they've done it! A Tale Of Two Devils, de opvolger van debuutplaat 11-11, is het meest recente album van de band.

Doorstart

Deze Amsterdamse band ziet het levenslicht in 1996, maar niet met groot succes. Voicst houdt geen stand en gaat uit elkaar. De bandleden Tjeerd Bomhof (gitaar, zang), Sven Woodside (bas, zang) en Joppe Molenaar (drums, samples) gaan ieder hun eigen weg en spelen in verschillende bands. Maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan en in 2000 wordt een doorstart gemaakt.AmsterdamAangezien de meeste bandleden in de buurt van Amsterdam wonen, zijn ze veel te vinden in de Amsterdamse muziekscene. Door hun vele optredens genieten ze een grote bekendheid.

Diverse festivals

Ze worden gevraagd voor diverse festivals (2003), waaronder Noorderslag, Metropolis en Lowlands. Ook worden ze twee keer gevraagd voor een showcase voor de New York CMJ Music Marathon. Noorderslag nodigt de band ook nog een keer uit om op te komen treden (januari 2004). 11-11Ze nemen hun eerste album , 11-11, op in New York in juni van 2004. Hun bekendheid neemt zinderogen toe en begin 2005 komt de single 'Dazzled Kids' op de 3FM playlist te staan.

Succesjaar

Dat jaar blijkt een succesjaar voor Voicst. Ze touren door Europa om bands als The Bravery, The Presidents Of The USA, Millionaire, The Posies en Juliette & The Licks te supporten. Daarnaast regent het prijzen voor de band. Voicst wint een 3VOOR12 Award voor 'Beste Nederlands Album' en een Live XS Award voor 'Beste Album'. De single 'Dazzled Kids' komt in de hitlijsten terecht. RemixHet succesvolle album 11-11 wordt in een nieuw jasje gestoken door Victor van Vught, bekend als producer van o.a. PJ Harvey en Nick Cave. Fred Kevorkian (o.a. Iggy Pop en White Stripes) geeft er nog een andere draai aan.

Heineken commercial

Biermerk Heineken pikt de band ook op. Het bedrijf gebruikt Voicst voor een tv-commercial. Joppe (drummer en samples) mag later een Devil Award mee naar huis nemen voor 'Beste Drummer'. Deze wordt uitgereikt door het Nederlandse Pop Instituut. Danko Jones Voicst tourt in 2006 door Nederland met zZz en in Europa treden ze op als support act van de Amerikaanse rocker Danko Jones. Het nummer 'Whatever You Want From Life' wordt dat jaar gebruikt voor de FIFA voetbalgame. Vans Warped Tour De band verschijnt ook in diverse Nederlandse tv-programma's als Barend en van Dorp en De Wereld Draait Door. Later doen ze weer grote festivals aan zoals de Vans Warped Tour (Amerika), Oxygen (Ierland), Great Escape (Brighton) en een paar  Nederlandse festivals.

A Tale Of Two Devils

Voor de opvolger van 11-11 duiken de drie mannen van Voicst in 2007 de studio in met producer Peter Katis (Interpol, The National) en Rutger Hoedemakers van de band About. Het resultaat A Tale Of Two Devils ligt in januari 2008 in de winkels. 'Everyday I Work On The Road' is de eerste single van dat album.