Artiest

Lorde

  1. Artiestenchevron right
  2. Lorde
Lorde heet eigenlijk Ella Marija Lani Yelich-O'Connor en is amper 16 jaar oud als ze haar eerste EP uitbrengt, The Love Club (2013). Op deze EP staan vijf nummers, waaronder haar eerste single 'Royals'. Op een gegeven moment staan vier van haar nummers tegelijk in de top 20. Daarmee is ze de eerste Nieuw-Zeelandse artiest die dat lukt.

Lorde's debuutalbum Pure Heroine verschijnt eind 2013. voorafgaand worden al enkele singles uitgebracht, waaronder 'Tennis Court'. 

Kritisch

De eerste single van Pure Heroine is 'Team'. In dit melancholische nummer gaat Lorde verder op het thema "de donkere kant van alle glitter & glamour". Ze zegt in het nummer: "ik ben te oud voor de handjes in de lucht" en geeft daarmee een kleine schop tegen de mainstream popmuziek. Lorde bewijst hier in ieder geval mee dat een jonge leeftijd en volwassenheid wel zeker hand in hand kunnen gaan. In eigen land, Nieuw-Zeeland, is het album in mum van tijd platina. In Australië bereikt het album de gouden status en in Amerika staat het album op drie in de albumlijst. 

Nieuw werk

In december 2013 kondigt Lorde aan dat ze een beginnetje heeft gemaakt aan haar tweede album. Ondertussen reist ze de halve wereld over om op te treden op verschillende grote festivals. 

Hunger Games

In 2014 schrijft Lorde de lead single voor The Hunger Games: Mockingjay - Part 1: 'Yellow Flicker Beat' 

'Green Light'

Drie jaar later komt het tweede studioalbum Melodrama uit. De eerste single daarvan is 'Green Light', verder staan op het album onder andere 'Liability', 'Perfect Places' en 'Sober'.