Artiest

The Dead Weather

  1. Artiestenchevron right
  2. The Dead Weather
Daar was weer een zijproject van Jack White van The White Stripes. Alsof hij het nog niet druk genoeg had met The Raconteurs was daar ineens The Dead Weather. Niemand minder dan Alison Mossheart van The Kills zingt en verder zitten er in deze indie supergroep uit Nashville leden van The Raconteurs en Queens Of The Stoneage. Het album Horehound ligt 8 juni 2009 in de winkel en ze gaan ook touren.

Hoe Jack White (The White Stripes), Alison Mossheart (The Kills), Dean Ferita (Queens of the Stone Age) en Jack Lawrence (The Raconteurs) precies bij elkaar zijn gekomen, is niet helemaal duidelijk. Dat het een goed idee was om deze topmuzikanten te verenigen in The Dead Weather, dát is wel zeker.

Horehound

Alle bandleden zaten samen in de studio van Jack White te jammen en dat beviel wel. Na tweeënhalve week pingelen was het eerste album van deze formatie min of meer af. Dit album, Horehound, is voor een indierockband een behoorlijk succes en dat terwijl alle bandleden alweer druk zijn met hun 'normale' of andere projecten. 

Sea Of Cowards

In de herfst van 2009 vertelt zangeres Mossheart dat het nieuwe album van The Dead Weather al voor de helft klaar was, dat terwijl we tijden niks van de formatie hebben gehoord. Uiteindelijk komt dit album, Sea Of Cowards, in mei 2010 uit en wordt in april voorgegaan door de single 'Die By The Drop'.