Artiest

Xander de Buisonjé

  1. Artiestenchevron right
  2. Xander de Buisonjé
Nederlandse zanger en presentator die in 1998 in één keer bekend wordt met de hitballad 'Hou Me Vast', een single van de band Volumia! waarvan Xander leadzanger is.

Volumia

Xander de Buisonjé begint zijn carrière als zanger en frontman van de 9-koppige Nederlandstalige popformatie Volumia! De band wordt in 1993 opgericht na audities en begint als feestband. 

Het Is Over

De debuutsingle van Volumia!, ‘Het Is Over’, haalt alle hitlijsten. De single ‘Afscheid’, ook afkomstig van het album, maakt in 1998 de doorbraak van Volumia! definitief.

Hou Me Vast

De opvolger van ‘Afscheid’ is de ballad ‘Hou Me Vast’. De single bestormt alle hitlijsten met grote snelheid en wordt bekroond met goud. Het is tevens de titelsong van de Nederlandse film Het Veertiende Kippetje.

Puur

Het derde en laatste album Puur verschijnt in juli 2001. Op dit album staan 13 popsongs, allen door Xander geschreven.

Solo

De band stopt in 2001 en Xander kondigt aan solo verder te gaan. Zijn eerste single ‘Ik Zie’ komt 14 maart 2003 uit. Ook brengt hij in dat jaar een album uit, HemelsbreedHemelsbreed wordt een jaar later gevolgd door de cd en dvd Live En Akoestisch.

In de daaropvolgende jaren ontwikkelt Xander zich ook als gastheer: Zo presenteert de zanger onder meer Top 2000 In Concert en De Vrienden van Amstel LIVE!

Theatertour 

Met Xander Omarmt trekt Xander in 2014 de theaters in. Daarbij brengt hij single '1000 Woorden' uit. De theatershow bestaat mede uit verhalen en bijdragen het publiek. Zelf spreekt de zanger over "een eigentijdse combinatie van Het Spijt Me, Spoorloos en All You Need". In de show brengt Xander ook zijn eigen hits en andere nummers ten gehore.