Artiest

Anastacia

  1. Artiestenchevron right
  2. Anastacia
Anastacia scoort haar eerste hit met 'I'm Outta Love'. Vele andere volgen, waaronder 'Not That Kind', 'One Day In Your Life', 'Paid My Dues', 'Cowboys And Kisses' en 'Why'd You Lie To Me'. Begin 2003 wordt bij Anastacia borstkanker geconstateerd. Ze herstelt en brengt in 2004 haar nieuwe album Anastacia uit, met daarop 'Left Outside Alone' en 'Sick And Tired'. Eind 2005 komt een greatest hits plaat uit, genaamd Pieces Of A Dream, en begin 2006 komt de DVD Live At Last op de markt.

Anastacia Newkirk is geboren in Chicago en opgegroeid in New York City. Ze komt uit een artistieke familie: haar moeder is actrice en staat op Broadway, haar vader zingt in het hotel- en nachtclub circuit. Wanneer Anastacia 14 is, verhuist ze naar Manhattan, New York. 

Meezingen

Als ze op de middelbare school zit, is zij de enige die geen stom bijbaantje heeft. Nee, Anastacia besteedt haar vrije tijd liever met het meezingen met lp’s van Elton John en Barbra Streisand. Met haar oudere zus zingt ze regelmatig in de New Yorkse nachtclub 1018. In deze nachtclub komt Anastacia voor het eerst in aanraking met house en dance. 

Dansen

Niet veel later wordt ze een vaste danseres in het programma Club MTV en treedt ze op in videoclips van onder andere Salt N Pepa. Op een zekere avond wordt Anastacia zelf benaderd door een producer die haar vraagt of ze ook kan zingen. O.G. Pearce (componist/producer en toetsenist die eerder samenwerkte met Montell Jordan en CeCe Peniston) neemt met Anastacia het nummer 'One More Chance' op. Hoewel deze opname zeer succesvol is, resulteert het niet in een platencontract. 

The Cut

Op aandringen van haar nieuwe manager Lisa Braudé doet Anastacia in '98 mee aan The Cut, een 'Star Search' van MTV. Uit 160 deelnemers eindigt Anastacia bij de laatste tien. (De jury bestaat uit Pete Rock, David Foster en Faith Evans) Hoewel ze niet wint, betekent dit de doorbraak waar Anastacia zo hard voor gewerkt heeft. Deelname aan The Cut legt Anastacia alles behalve windeieren. Ze tekent met Sony Music en opnames voor het debuutalbum kunnen beginnen. 

I'm Outta Love

Voor Not That Kind werkt Anastacia samen met Rick Wake, bekent van zijn werk voor Mariah Carey en Celine Dion. Rick produceert het nummer 'Nothin' At All' en werpt ook zijn licht over de door Anastacia zelf geschreven nummers 'Not That Kind' en 'Wishing Well'. Sam Watters van Color Me Badd en Louis Biancaniello produceren Anastacia’s debuutsingle (en doorbraak) 'I'm Outta Love'. 

Borstkanker

Het album Freak Of Nature verschijnt in 2001 en levert de hit 'Paid My Dues' af. Begin 2003 wordt bij Anastacia borstkanker geconstateerd. Haar arts denkt dat de tumor op tijd is verwijderd: "Hoewel Anastacia's ziekte serieus is, heeft ze erg veel geluk gehad. Haar prognose is goed en haar instelling ook, wat er vaak aan meehelpt sneller te herstellen.

Terugkomst

Het zit nou eenmaal niet in de aard van het beestje om bij de pakken neer te gaan zitten en dus gaat Anastacia in september van 2003 weer de studio in om te werken aan haar derde album. De opnames vallen haar wel zwaar, aangezien ze nog niet volledig hersteld is van haar behandeling. Maar na zes maanden hard werken, komt het eindproduct in 2004 uit de studio. Het album Anastacia bevat een aantal nummers die recht uit het hart komen en de zware periode die ze achter de rug heeft omschrijven.

Wereldtournee

Waar ze voorheen voornamelijk in Europa bekendheid genoot, krijgt ze nu ook eindelijk voet aan de grond in haar moederland Amerika. De eerste single van het album is 'Left Outside Alone' en bereikt op een haar na de eerste plaats in de Nederlandse hitlijsten en wordt opgevolgd door het toepasselijke 'Sick And Tired', dat op de zesde plaats van de Mega Top 50 terecht komt. Anastacia gaat in de tweede helft van 2004 op wereldtournee.  Eind 2005 komt een greatest hits plaat uit, genaamd Pieces Of A Dream, en begin 2006 komt de DVD Live At Last op de markt.

Resurrection

Anastacia gaat in 2013 opnieuw de strijd aan met borstkanker, een ziekte die dan opnieuw bij haar wordt geconstateerd. Ruim een jaar later is de zangeres terug en brengt ze haar zesde studioalbum Resurrection uit. 'Stupid Little Things' wordt 21 maart in dat jaar uitgebracht als leadsingle.