Artiest

The View

  1. Artiestenchevron right
  2. The View
Piepjong indie-rockbandje uit het Schotse plaatsje Dryburgh, in de buurt van Dundee. Hats Off to the Buskers, het debuutalbum van de groep, verschijnt in januari 2007. Enkele maanden later scoren ze met het zeer aanstekelijke nummer 'Same Jeans' hun eerste hit in Nederland.

The View bestaat uit zanger en gitarist Kyle Falconer, bassist Kieren Webster, gitarist Peter Reilly en drummer Steven Morrison. Het viertal zit samen op de St. John's High School in Dundee, waar ze regelmatig meedoen aan talentenjachten. Ze spelen een mix van hun eigen nummers en covers.

The Bayview Pub

Nadat ze hun school hebben verlaten, nemen ze hun intrek in The Bayview Pub. Daar beginnen ze nieuw materiaal te schrijven. De band vernoemt zich uiteindelijk ook naar de Pub: The (bay)View.

Contract

Na in maart 2006 een EP te hebben gereleased, tekent The View in de lente van dat jaar een contract bij 1965 Records, een onderdeel van Sony BMG.

Debuutalbum

Onder de hoede van producer Owen Morris, die eerder verantwoordelijk was voor albums van Oasis en The Verve, starten de vier jongens in de zomer van 2006 met de opname van hun debuutalbum Hats Off to the Buskers. De plaat verschijnt in januari 2007 en stormt naar de hoogste positie in de Britse albumlijst.

Same Jeans

In Engeland worden verschillende singles van het album uitgebracht. 'Same Jeans', die gelijktijdig met het album uitkomt, is de grootste hit en bereikt de derde plaats in de hitlijst. In Nederland wordt het nummer in juli 2007 gereleased.

Optredens

The View treedt in 2007 diverse keren op in Nederland. Zo staan ze in januari op Eurosonic/Noorderslag in Groningen en treden ze in mei op verschillende kleine podia op. Aan het einde van de zomer mogen ze zich bewijzen op Lowlands.

Nummers van The View