Artiest

Rondé

  1. Artiestenchevron right
  2. Rondé
Rondé wordt in 2014 op de Herman Brood Academie gevormd rondom zangeres Rikki Borgelt. De debuutsingle 'Run' komt in oktober van datzelfde jaar uit.

Schoolopdracht

Rondé ontstaat in de lente van 2014 uit een schoolopdracht van de Herman Brood Academie. Ondanks de verschillende achtergronden, van punk tot psychedelica en gospel, is er direct een klik tussen de bandleden. In april 2014 neemt de band deel aan Herman Brood Academie on Tour, een korte tournee langs bekende poppodia in Nederland. In Paradiso vindt dan hun eerste optreden in de huidige bezetting plaats.

Deelname Popronde

Op de valreep schrijft Rondé zich in voor deelname aan de Popronde in het najaar van 2014. Tot hun grote verbazing worden zij geselecteerd. De band heeft op dat moment namelijk nog maar één demo, ‘Run’, op de plank liggen. De groep staat in de maanden daarna in de voorprogramma's van onder meer Bells Of Youth en de Britse singer-songwriter Nick Mulvey.

3FM Serious Talent

Rondé wordt in oktober 2014 met hun single 'Run' uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Diezelfde maand wordt de track uitgeroepen tot 3FM Megahit. Het debuutalbum van Rondé komt in het najaar van 2015 uit.

Onder het mes

De snelle opmars van Rondé loopt begin 2015 een kleine vertraging op. Zangeres Rikki Borgelt wordt aan haar stembanden geopereerd. De zangeres had al een tijd last van haar stem en om blijvende schade te voorkomen moet ze onder het mes. De verwachting is dat ze in juni 2015 weer kan optreden.

3FM Serious Talent Award

Rondé wint in april 2015 de 3FM Serious Talent Award. "We kunnen wel spreken van een vliegende start, en de jury verwacht het aankomende jaar nog veel meer. De winnaar van de Serious Talent Award 2015 gaat naar… Rondé." De groep uit Utrecht scoort niet veel later een tweede 3FM Megahit met het nummer 'We Are One'.