Festival

RONDÉ speelt intieme versie van TopSong Break My Heart

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. RONDÉ speelt intieme versie van TopSong Break My Heart

Met de kersverse TopSong Break My Heart op zak opende RONDÉ het hoofdpodium op de laatste dag van Concert at SEA. Naast die show speelde de band ook een intieme versie van hun nieuwe single voor NPO Radio 2.

Zangeres Rikki Borgelt noemt Break My Heart een fuck you with a smile. Het nummer, dat vrijdag werd uitgeroepen tot de nieuwe NPO Radio 2 TopSong, viel ook op het hoofdpodium van Concert at SEA in de smaak.

"Armeel [Paap] vroeg van tevoren: 'Wie kent er Break My Heart?'", vertelt Borgelt. "Er gingen heel veel handen de lucht in, dus we dachten: dit is een goed teken. Iedereen zong hem heel erg mee."

"Het is een ode aan alle keren dat mensen mijn hart hebben gebroken", vervolgt de zangeres. "Maar ik ben ze eigenlijk alleen maar erg dankbaar dat het is gebeurd, want ik heb er veel lessen uitgehaald en ik ben er alleen maar een beter mens door geworden."

Intiem optreden voor NPO Radio 2

Naast hun show op het hoofdpodium van Concert at SEA gaf RONDÉ ook nog een kleinschalig, intiem optreden voor NPO Radio 2, waar de band Break My Heart speelde. Bekijk het optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Daarnaast blikken de bandleden met Paul Rabbering terug op hun show op het Zeeuwse festival, waar gitarist Armeel het uitzicht verwerkte in een interactiemoment met het publiek. "We hebben sinds kort een publieksmomentje waarin ik een deel van de naam van het festival noem, en het publiek de rest zegt", legt hij uit. "Maar Concert at SEA is een beetje moeilijk."

De oplossing bleek zich een paar meter verderop in zee te bevinden. Uiteindelijk riep Armeel "zee", waarna het Concert at SEA publiek "hond" naar hem terugriep. "Het ging goed, ik ben heel trots op het publiek", zegt de gitarist.

Bekijk het volledige interview hieronder:

Video niet beschikbaar

Nagenieten: NPO Radio 2 live vanaf Concert at SEA

Van 22 t/m 24 juni vond Concert at SEA plaats en NPO Radio 2 was er ook het hele weekend bij. Check hier onze overzichtspagina met interviews, speciale optredens en meer!

Ster advertentie
Ster advertentie