Artiest

Sheppard

  1. Artiestenchevron right
  2. Sheppard
Sheppard is een zeskoppige band uit Brisbane en wordt door de radiostations in Australië als groot talent van 2013 genoemd. ‘Let Me Down Easy’ wordt een online sensatie aldaar en de debuut-EP bereikt de platina status.

De band Sheppard is gevormd rondom zusjes Amy en Emma Sheppard en George Sheppard. De andere drie bandleden zijn goede vrienden uit Brisbane, Australië. Na jarenlang ploeteren en promotie doen, vreemd genoeg vooral in het buitenland, breekt de band in 2013 in eigen land door met 'Let Me Down Easy'.

'Let Me Down Easy'

'Let Me Down Easy' wordt een online sensatie in Australië. Met honderduizenden hits op YouTube en een heleboel coverversies van aspirant-muzikanten. De debuut-EP Sheppard krijgt de platina status en de radiostations benoemen de band tot één van de talenten van 2013.

Tweede EP

Eind 2013 verschijnt de tweede EP. Een jaar later brengt de band het debuutalbum Bombs Away uit. 'Geronimo' is één van de singles die op de plaat te vinden is. In Australië wordt de single een nummer-1 hit, maar ook op Nederlandse radiostations is het een veel gedraaid nummer. Amy Sheppard en broer George Sheppard schrijven de single samen met Jay Bovino.