Artiest

Sarah Bettens

  1. Artiestenchevron right
  2. Sarah Bettens
Zangeres van de Belgische band K's Choice die een grote hit scoort met 'Not An Addict'. De singles 'Dad', 'Believe', 'Everything For Free' en 'Almost Happy' worden geen grote hits, maar blijken later klassiekers. Sarah Bettens viert ook solo successen. Na het uitkomen van haar album Shine in 2007 maakt de Vlaamse zangeres een wereldtournee.

K's Choice

In het begin van de jaren 90 speelt Sarah Bettens met haar broer Gert in het bandje, The Basement Plugs als ze worden ontdekt en platencontract krijgen aangeboden. Onder de naam The Choice brengen ze hun debuutalbum uit. Later verandert die naam in K's Choice, waarmee ze enkele grote hits scoorden, zoals ‘Not An Addict’.

Mini-album

Als K's Choice in 2003 besluit tot een sabbatical, werkt Sarah aan een soloalbum. Eerst is er het mini-album Go en in maart 2005 verschijnt het album Scream, met o.a. de singles ‘Not Insane’ en ‘Stay’. In datzelfde jaar schrijft Bettens een Nederlandstalig nummer genaamd 'Leef', wat de titelsong is van de gelijknamige film.

The Scene

Op 23 januari 2006 verscheen een duet van Sarah Bettens en Stash genaamd 'I need a woman'. Later dat jaar toert ze samen met Tom Kestens door Vlaanderen met de theater tour "From Scream to Whisper"  Op het album 2007 van The Scene, waarop de band een aantal van zijn eigen nummers opnieuw opneemt, is ze gastzangeres bij het nummer 'Blauw'.

Album bij krant

In oktober 2007 verschijnt het album Shine. De Vlaamse krant 'De Morgen' besluit in samenwerking met Universal Music het album gratis in 120.000 exemplaren bij de krant te geven. Deze actie blijkt een succes: krant en album worden 60.000 keer bijgedrukt. De Belgische winkeleditie van Shine bevat 6 extra live-tracks. Bettens trekt daarna de wereld over voor een serie concerten. Behalve West-Europese landen worden ook Japan, Noord-Amerika en Zuid-Afrika aangedaan voor optredens.