Artiest

Daft Punk

  1. Artiestenchevron right
  2. Daft Punk
Frans electro-duo dat bestaat uit Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo. De twee beginnen als DJ's en remixers, maar brengen in 1997 hun debuutalbum Homework uit. Van het album wordt de single 'Around The World' een grote hit. Naast hun muzikale kwaliteiten wordt het Franse duo wereldwijd geroemd om hun videoclips en spectaculaire live-shows.

Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo ontmoeten elkaar in 1987 in Parijs. Ze studeren op dat moment beide in de Franse hoofdstad.

Debuutalbum

Daft Punk brengt in 1997 hun debuutalbum Homework uit. De plaat bevat een mix van techno, house en electro en wordt gezien als één van de meest invloedrijke electro-albums uit de jaren '90. De meest succesvolle single van Homework is 'Around The World'.

'One More Time'

De DJ's scoren begin 2001 hun tweede hit in Nederland met 'One More Time'. In Canada haalt de single de nummer 1-positie. 'One More Time' is afkomstig van het album Discovery. Van dat album wordt ook 'Harder, Better, Faster, Stronger' als single uitgebracht.

Tekenfilmserie

Alle singles van het album Discovery worden begeleid door een videoclip van de Japanse tekenfilmserie 'Interstella 5555'. De serie is in samenwerking met Daft Punk ontwikkeld.

Human After All

Na een periode van rust komt Daft Punk in 2005 terug met het album Human After All, dat wordt genomineerd voor een Grammy Award. De eerste single van het album is 'Robot Rock'. Ook 'Technologic' verschijnt als single.

Videoclips en live-shows

Daft Punk wordt wereldwijd geroemd om hun videoclips en spectaculaire live-shows. De optredens van het duo zijn altijd een combinatie van muziek en een overweldigende lichtshow.

Daft Punk verzorgt in juli 2007 de opening van het indoor dance-evenement 5 days off in Amsterdam.

Tron

In 2010 verzorgt Daft Punk de muzikale begeleiding van de Disney remake van de film Tron: Legacy.

Random Access Memories

In 2013 komt een nieuw album uit: Random Acces Memories. Op het album zijn onder andere Pharrell Williams (The Neptunes/N.E.R.D.) en Nile Rodgers (Chic) te horen. Deze twee heren doen mee op de single 'Get Lucky'. Het nummer wordt wereldwijd opgepikt. Ook het album wordt internationaal geprezen, de combinatie disco, electro en bekende gastzangers als Pharrell doet het album op alle jaarlijstjes belanden.