Artiest

Hind

  1. Artiestenchevron right
  2. Hind
Ex-Idols kandidaat en lievelingetje van Henk-Jan Smits die in de nazomer van 2003 haar debuutsingle 'Summer All Over Again' naar de Top 10 zingt. Hind brengt daarna haar titelloze debuutalbum uit.

Het verhaal van Hind begint als ze met haar ouders en zussen in de auto naar Marokko op vakantie gaat: "Onderweg lekker meezingen met de radio of liedjes op de cassette. Mijn ouders en zussen vonden dat best aardig klinken. Tja, en van het een komt het ander. Op mijn 12e trad ik voor het eerst op in de afscheidsmusical in groep 8 op de basisschool. Mijn middelbare schooltijd stond helemaal in het teken van muziek. Ik zong op talloze muziek- en ouderavonden, op mijn 16e stond ik zelfs al in de Goudse Schouwburg." Haar talent en passie voor zingen bleef niet onopgemerkt.  

Soundmixshow

Ze kreeg een uitnodiging om op te treden op de TMF-dancemasters of the year in Duitsland. Zo kreeg ze een rol in Track, een eigentijdse theatervoorstelling. Ondertussen volgde ze zang-, dans- en cabaretlessen om zich verder te ontwikkelen. Ook op nationaal niveau trad ze in het voetlicht: "Ik deed mee aan de Soundmixshow 2002 en haalde de landelijke TV-finale met een imitatie van Vanessa Williams." 

Idols

Wat ons het meest is bijgebleven is natuurlijk Idols. Hind vertelt: "Ik hoorde van verschillende kanten dat er een nieuw programma kwam, bedoeld om zangtalent te ontdekken. Ik deed samen met een vriendin auditie in Rotterdam. Ik kreeg een enthousiast onthaal van de jury, maar kon natuurlijk niet vermoeden wat me te wachten stond. Toch was dit voor mij de aanloop voor het ongelofelijke Idols-avontuur!" Naast de Idols voorrondes had Hind ook nog andere optredens. Zo mocht ze bijvoorbeeld meedoen aan ‘Supervoices’. "Stel je eens voor: samen te mogen zingen met de grootste vocale popgroep ter wereld! We zongen verschillende nummers voor een goed doel. Dat was indrukwekkend."

Leven op zijn kop

Eenmaal bij de laatste 10 kandidaten van Idols raakte alles in een stroomversnelling. "Het hele land stond op stelten door de ‘Idols-hype’ en ik was daar onderdeel van. Mijn hele leventje stond op zijn kop: je wordt herkend op straat, mensen vragen handtekeningen, je krijgt stapels fanmail, fans voor de deur, fans aan de telefoon. Echt bizar!" "Tijdens de liveshows probeerde ik zoveel mogelijk verschillende kanten te laten zien. Ik zong onder andere de titelsong van Pocahontas; na afloop kreeg ik als extra compliment dat ik zelfs zou lijken op de tekenfilmfiguur! In de derde liveshow verraste ik Nederland met ‘Feel’, een grote hit toen van Robbie Williams. Voor mij een des te grotere uitdaging om een goede vertolking te zingen. Dan voel je ook de druk. Maar toen ik het applaus hoorde, haalde ik opgelucht adem, en na het jurycommentaar kon mijn avond helemaal niet meer stuk!!" Hind werd uiteindelijk derde bij Idols.

Edison award

Dat ze Idols niet wint, betekent absoluut geen einde voor haar muzikale carrière. Ze krijgt een platencontract bij BMG en neemt haar debuutalbum Around The World op, dat in 2003 uitkomt. In het jaar hierna ontvangt ze een Edison Award voor Beste Nieuwe Artiest Nationaal en een gouden plaat voor haar debuutalbum. Daarna brengt ze nog de albums Halfway Home en Habbaytek Besaif uit.

Songfestival

Hind raakt besmet met het Songfestivalvirus en vertegenwoordigt ons landje in 2008 met het nummer 'Your Heart Belongs To Me'. Helaas komt ze in de halve finale niet verder dan nummer 13 en is deelname aan de finale uitgesloten.

Theatertour

 Begin 2009 maakt de zangeres bekend op theatertour te gaan samen met de Lefties Soul Connection. Ze ontmoetten elkaar tijdens een jamsessie in de Bitterzoet in Amsterdam. Het samenspel bevalt zo goed dat afspraken voor een gezamenlijk tour snel gemaakt zijn. Tijdens deze theatertour laat Hind zien dat ze ook geschikt is al soulzangeres.

Make It Count

In 2013 verschijnt de nieuwe single 'Make It Count'.