Artiest

Jack Savoretti

  1. Artiestenchevron right
  2. Jack Savoretti
Deze Italiaanse Engelsman begint met gitaar spelen als hij 16 jaar oud is. Als tiener zijnde is zijn grootste interesse het schrijven van gedichten. Zijn moeder geeft hem een gitaar met de boodschap dat hij zijn gedichten eens moet proberen te vertalen naar muziek.

Without

De eerste single die Jack uitbrengt heet ‘Without’ en komt uit in 2006. Een jaar later komt zijn debuutalbum uit die Between The Minds heet.

Savoretti is na het uitbrengen van zijn debuut een aantal keer te horen in televisieseries als One Tree Hill, Sons Of Anarchy en de film The Sisterhood of The Traveling Pants 2. Ook wordt hij gevraagd door Gavin DeGraw om zijn support act te zijn tijdens zijn tournee.

Sienna Miller

Het tweede album van Savoretti wordt een aantal maanden later uitgebracht dan de bedoeling is en komt uit in september 2009.

2011 staat in het teken van zijn tournee en werken aan zijn nieuwe album die het daaropvolgende jaar gepland staat. Op dat album staat een duet met Sienna Miller en heet ‘Hate & Love’.

Abbey Road Studios

Maar Jack zit niet stil en brengt 4 juni 2012 alweer zijn derde studioalbum uit. Met zijn band The Dirty Romantics is hij de studio ingedoken en legt de laatste hand aan zijn LP in de beroemde Abbey Road Studios. Bijna stopt de zanger er dan mee. Als hij 26 jaar is trouwt hij met zijn geliefde en gaat op zoek naar een 'gewone' baan. Hij vindt het wel goed zo. Maar dan verrast de zanger zichzelf door zijn enorme inspiratie voor liedjes. Opeens komen de nummers vanzelf.

In 2015 brengt hij dan gelukkig een nieuwe plaat uit: Written in Scars.