Artiest

Gers Pardoel

  1. Artiestenchevron right
  2. Gers Pardoel
Gers Pardoel (1981) is een Nederlandse rapper die we leren kennen van zijn samenwerking met The Opposites en Sef voor 'Broodje Bakpao'. Daarna gaat hij solo aan de slag en werkt hij aan zijn debuutalbum, dat in 2011 verschijnt. Van dat album is 'Morgen Ben Ik Rijk' de eerste release. De tweede single is 'Ik Neem Je Mee'. Hiermee scoort hij een nummer 1-hit.

Gers Pardoel is een rapper uit Nijmegen die zijn carrière begint door te rappen in muziekproducties van anderen. Hij wordt bekend bij het grote publiek door zijn samenwerking met The Opposites en Sef voor 'Broodje Bakpao'. Gers Pardoel wordt door de 3FM-luisteraars uitgeroepen tot de populairste Nederlandse artiest. Hij wint hiermee de Mega Award 2011.

Deze Wereld Is Van Jou

Zijn debuutalbum Deze Wereld Is Van Jou verschijnt in oktober 2011. De eerste single is 'Morgen Ben Ik Rijk', maar met zijn tweede single 'Ik Neem Je Mee' breekt hij echt door als soloartiest. Het nummer behaalt de toppositie in de Nederlandse hitlijsten. Ook behaalt de single de gouden status in België. De derde single 'Bagagedrager' maakt Gers in samenwerking met rapper Sef. Het wordt in een aantal commercials gebruikt en duikt op in de bovenste regionen van de Nederlandse en Belgische hitlijsten.

3FM Serious Talent Award

Na een optreden op Paaspop in Schijndel wint Gers in 2012 een 3FM Serious Talent Award. Hij is samen met Kensington, Chef'Special, Chagall en Dotan genomineerd en gaat er vandoor met de prijs.

Samenwerking met Doe Maar

Hetzelfde jaar maakt de rapper een eigen versie van Doe Maars 'Liever Dan Lief' voor de verzamelbox Versies/Limmen Tapes van Doe Maar. Op deze verzamelbox maken ook andere Top Notch-artiesten, zoals The Opposites, Fresku, Kraantje Pappie en Postmen, een re-make van een hit van Doe Maar.

Het tweede album laat even op zich wachten. Gers wordt in november 2013 vader van zijn zoon Goud en werkt ondertussen in zijn thuisstudio aan nieuw materiaal. 

De Toekomst Is Van Ons

Gers brengt drie jaar na zijn debuut het tweede studioalbum De Toekomst Is Van Ons (2014) uit. Hiervan komen drie singles uit: '#VFD', 'Dankbaarheid' en 'Louise'. Laatstgenoemde kent ook succes bij onze zuiderburen. Het nummer staat vier maanden in de Vlaamse Ultratop 50 met de zesde plek als de hoogste positie.