Artiest

B.o.B

  1. Artiestenchevron right
  2. B.o.B
Bobby Ray Simmons is een uit Atlanta. Hij is artiest én producer in één. In 2009 komt zijn debuutalbum uit: B.O.B. presents the Adventures of Bobby Ray. Bobby Ray is beïnvloed door allerlei muziekstijlen: 80's, rap, techno, rock, funk, zelfs du wop.

Op 15 november 1988 ziet Bobby Ray Simmons het levenslicht in Decatur, Georgia, een plaatsje vlakbij de grote stad Atlanta. Uit deze omgeving komen wel meer grote hiphopacts als bijvoorbeeld Outkast. In deze omgeving groeit Bobby Ray op en ontstaat zijn liefde voor muziek.

Touwtjes in handen

Bij het maken van zijn muziek houdt Bobby Ray de touwtjes heel strak in handen. Hij is piepjong als hij zijn eerste materiaal maakt, maar doet vrijwel alles zelf. Vanaf het begin schrijft, rapt, componeert, mixt en zingt hij alsof hij jaren ervaring heeft.

Vroeg werk

In 2007 komt het eerste werk van Bobby Ray uit in de vorm van zijn debuut-EP Eastside en al snel wordt deze opgevolgd door de tweede EP 12th Dimension. Dan is de rapper nog maar negentien jaar oud. Daarnaast verschijnt zijn muziek op een viertal mixtapes.

Aandacht

Met deze releases trekt hij de aandacht van een aantal muziekjournalisten. Deze benoemen hem in 2008 tot 'groot talent' en met een aantal andere hiphoptalenten verschijnt hij op de cover van XXL Magazine en Vibe.

Debuutalbum

In april 2010 komt het debuutalbum van de rapper uit onder de naam The Adventures Of Bobby Ray. Dit is zo'n twee maanden eerder dag aanvankelijk gepland was. Zo komt het album maar een paar weken eerder uit de de eerste officiële single 'Nothin' On You' met Bruno Mars. De tweede single die B.o.B. uitbrengt is 'Airplanes', een grote hit die waarin hij samen zingt met Hayley Williams, de zangeres en toetsenist van de Amerikaanse rockband Paramore. In oktober 2010 volgt 'Magic', de derde single. Voor deze single werkt hij samen met Rivers Cuomo, de leadzanger van de nerdrockband Weezer.