Artiest

Me'Shell Ndegéocello

  1. Artiestenchevron right
  2. Me'Shell Ndegéocello
Ze heeft zes CD's uitgebracht, is negen keer genomineerd voor een Grammy en speelt al negen jaar in verschillende formaties tijdens indrukwekkende live optredens over de hele wereld. Toch blijft Meshell vooral een fenomeen in het "underground" circuit.

In 1993 werd zij als eerste vrouwelijke artiest getekend op het label van Madonna: Maverick. Na haar eerste release 'Plantation Lullabies' werd zij door het toonaangevende magazine als eerste vrouw uitgeroepen tot beste bassist en vocalist van het jaar. Hierna volgenden de albums 'Peace Beyound Passion', 'Bitter', 'Cookie' en 'Comfort Woman'. Onlangs kwam ze met een nieuw album: 'Dance of the Infidel'. Dit op free jazz en free funk geïnspireerd album is heel anders dan wat we gewend zijn van deze zangeres uit de hoek van de r&b en hiphop.Meshell werkte o.a. samen met muzikanten als Prince, Rolling Stones, Marcus Miller, Chaka Kahn en Madonna"en was eerder in Nederland te zien tijdens uitverkochte shows in Paradiso en North sea Jazz.

Spirit Music Sextet op North Sea Jazz 2004

Op North Sea Jazz stond Meshell op het podium met haar Spirit Music Sextet. Ze geeft leiding aan een groovende band die jazz en funk uit de jaren zeventig combineert met hedendaagse invloeden. Samen met rietblazer-fluitist Ron Blake, tenorsaxofonist Oliver Lake, pianist Michael Cain, drummer Chris Dave en DJ Jahi Sundance verkent en verlegt zij hoorbaar haar grenzen.

Nummers van Me'Shell Ndegéocello