Artiest

Dido

  1. Artiestenchevron right
  2. Dido
Engelse zangeres die haar carrière in danceformatie Faithless begint. Dido breekt in 2001 door wanneer ze te horen is op de single 'Stan' van rapper Eminem. Van het debuutalbum No Angel gaan in Amerika alleen al meer dan 8,6 miljoen stuks over de toonbank. Het album is inmiddels al meer dan 12 miljoen keer verkocht. In 2003 komt Dido met haar vervolg album Life For Rent.

Zangtalent

Dido bespeelt op haar tiende al de instrumenten piano en viool. Vanaf haar zestiende begint ze meer in meer interesse te tonen voor zang. Ze luistert naar Ella Fitzgerald en gaat zingen in een bandje. Haar broer, die in eerste instantie niet onder de indruk was van haar zangtalent, laat haar in 1996 meezingen op de eerste cd van zijn band Faithless. 

Eminem

Nadat ze met Faithless heeft rondgetourd, komt in 2000 haar debuutalbum No Angel uit. No Angel wordt in Groot-Brittannië met twee miljoen verkochte exemplaren meteen het best verkochte album van 2001. Nummers als 'Here With Me' en 'Thank You' zijn haar eerste solohits. 'Thank You' wordt gebruikt voor Sliding Doors; een film met Gwyneth Paltrow in de hoofdrol. Ook is een sample van het nummer te horen in het nummer 'Stan' van Eminem. 

Ster

Dido verschijnt in een hoop Amerikaanse talkshows en haar internationale ster is rijzende. Inmiddels is 'Stan' een enorm succes en de platenverkoop van No Angel gaat als een trein.

Ali G

Tijdens de MTV Awards kondigt Ali G Dido aan als: "She's named after the world's greatest invention. Give it up for Dildo!" Begin 2002 maakt het Amerikaanse Billboard bekend dat No Angel wereldwijd het best verkochte album van 2001 is. De cd gaat dat jaar maar liefst 8,6 miljoen keer over de toonbank. Inmiddels zijn er wereldwijd al meer dan 12 miljoen exemplaren van verkocht.

Live 8

Haar tweede album Life For Rent komt uit in 2003. Van dit album verschijnen een aantal singles, waaronder 'White Flag', 'Life For Rent', 'Don't Leave Home' en uiteindelijk in 2004 'Sand In My Shoes'. In 2005 is de zangeres te zien op Live 8, de opvolger van Live Aid uit de jaren 80. Het festival zet zich in om aandacht te vragen voor de honger in Afrika.

Greatest Hits

Alhoewel het in de jaren na de singles als 'White Flag' en 'Life For Rent' redelijk stil is rondom Dido, brengt ze in de Zeroes wel diverse albums uit als Save Trip Home, Girl Who Go Way en ook een Greatest Hits cd.