Artiest

Renaud García-Fons

  1. Artiestenchevron right
  2. Renaud García-Fons
De Frans/Catelaanse contrabassist Renaud Garcia Fons voelt zich aangetrokken tot de muziek van de landen rond de Middellandse Zee, maar ook tot die van Zuid-Amerika, flamenco en jazz.

Professor van de contrabas

Garcia-Fons (1962) is vlakbij Parijs geboren van Catalaanse ouders. Als hij 5 jaar is, leert hij klassieke gitaar en piano spelen. Aan het conservatorium van Parijs studeert hij contrabas en neemt privelessen van François Rabbath bij wie hij leert over de Syrische elementen die Rabbath in zijn composities gebruikt. Als lid van Le Big Band Roger Guerin, speelt hij samen met gerenommeerde jazzdrummers zoals Kenny Clarke en Sam Woodyard. Op zijn 21ste wint Garcia-Fons een aantal prijzen en wordt hij gelouterd als Professor van de Contrabas door de Franse Minister van Cultuur.

Vijfde snaar

Technische beperkingen van zijn instrument beletten hem niet om meer te improviseren en de grenzen van de jazz, de traditionele en de contemporaine muziek te exploreren. Hij besluit om een vijfde snaar aan te brengen. Door deze innovatie gecombineerd met zijn con arco en pizzicato technieken bereikt hij een super hoog niveau en krijgt hij het predikaat de "Paganini van de contrabas".