Naar homepage
Artiest

Adam Ant

  1. Artiestenchevron right
  2. Adam Ant
Britse zanger die zichzelf blijft heruitvinden: van post-punk, via glamrock, naar volwassen indierock. Zijn naam is een woordspeling op het Engelse woord Adamant (rotsvast).

Adam and the Ants

Adam Ant (geboren als Stuart Leslie Goddard) richt in 1977 de new wave-band Adam and the Ants op. Er bestaat weinig twijfel wie de leider van de band is; als het eerste album, Dirk Wears White Sox, niet naar wens verkoopt, ontslaat Adam alle bandleden, ondergaat een imagowijziging (de nieuwe leden worden op instigatie van Malcolm Mclaren -producer van The Sex Pistols- als piraten aangekleed) en maakt vervolgens een succesalbum, Kings Of The Wild Frontier. Dit succes is mede te danken aan de inlijving van gitarist Marco Pirroni, die samen met Ant de teksten schrijft. Als het derde album, Prince Charming, niet aan de inmiddels huizenhoge verwachtingen voldoet, ontbindt Adam de Ants vervolgens voorgoed -Pirroni mag blijven.

Adam zonder Ants

Ant's eerste solo-album, Friend Or Foe, wordt een succes; de single 'Goody Two Shoes' bereikt zelfs de eerste plaats in de Britse hitparade. Het tweede album wordt minder goed ontvangen, en Ant besluit zich op acteren te gaan richten. Er volgen enkele platen tussen het acteren door: Vive Le Rock (1985) en Wonderful (1995), maar deze albums creëren niet meer de buzz van voorheen. In 2013 brengt Ant een rommelig maar interessant album uit, getiteld Adam Ant Is The BlueBlack Hussar Marrying The Gunner's Daughter. Over ingewikkelde albumnamen gesproken.