Artiest

Sam Smith

  1. Artiestenchevron right
  2. Sam Smith
Britse singer-songwriter die in 2012 doorbreekt met de hits Latch ft. Disclosure en La La La ft. Naughty Boy. Met het nummer Stay With Me behaalt Sam hun eerste grote solosucces.

Sam Smith wordt 19 mei 1992 geboren in het Engelse Bishop's Stortford. De muzikant studeert gedurende hun tienerjaren aan het Youth Music Theatre UK in Londen. Moeder Kate Cassidy begint in 2009 een rechtszaak tegen haar voormalige werkgever. Daar wordt zij ontslagen met de opmerking dat ze te veel tijd in de muzikale carrière van haar kind zou stoppen.

EP

In de zomer van 2013 brengt Sam een EP uit. Op het schijfje staan vier nummers: Safe With Me, Nirvana, Latch (akoestisch) en I've Told You Now. Die laatste twee komen later ook op debuutalbum In The Lonely Hour (2014) te staan. 

Sound Of 2014 

Het debuutalbum In The Lonely Hour van Sam komt uit in mei 2014, maar in januari krijgt die van de BBC al de titel 'Sound Of 2014' toegeschoven. Het nummer Money On My Mind komt in januari 2014 en is belovend voor hun dan nog uit te komen debuutalbum. Als Sams debuutplaat in mei 2014 uitkomt, gooit de track Stay With Me hoge ogen. Ook in Nederland wordt het nummer een grote hit. Tracks als I'm Not The Only One en Like I Can doen het ook goed in de hitlijsten.