Nieuws

Calvin Harris en Sam Smith slaan handen ineen voor nieuwe NPO Radio 2 TopSong

foto: Capitol Records
  1. Nieuwschevron right
  2. Calvin Harris en Sam Smith slaan handen ineen voor nieuwe NPO Radio 2 TopSong

I'm Not Here To Make Friends, de samenwerking tussen Sam Smith en Calvin Harris, is uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong. Je hoort de single de komende week extra vaak!

In 2018 brachten Harris en Smith met Promises al een succesvolle track uit, en die samenwerking smaakte blijkbaar naar meer. Vijf jaar later is daar het funky anthem I'm Not Here To Make Friends, waarop ook zangeres Jessie Reyez (die meeschreef aan One Kiss, waarop Calvin Harris de handen ineensloeg met Dua Lipa) te horen is. De nieuwe single is goed in de smaak gevallen bij de dj's van NPO Radio 2, die het nummer uitriepen tot de nieuwe TopSong.

Bart Arens maakte het nieuws vrijdagochtend tijdens Aan De Slag! bekend.

Ontsnappen uit de friendzone

In de tekst van I'm Not Here To Make Friends maakt Smith een duidelijk statement: de Engelse artiest is op zoek naar de liefde, niet naar vrienden. Smith schreef de tekst na een frustrerende date, vertelde die onlangs in de talkshow van Graham Norton. "Ik ging op een date met een man, en hij... bij veel dates word ik in de friendzone geplaatst", legt Smith uit. "De volgende dag ging ik de studio in, en zei ik: 'Ik heb er genoeg van. Ik heb zat vrienden. Ik heb niet nog meer vrienden nodig.' Daar gaat dit nummer over."

De track is afkomstig van Gloria, het in januari verschenen vierde album van Smith. Eerder verschenen al de succesvolle singles Unholy (met Kim Petras) en Love Me More.

I'm Not Here To Make Friends is ook voorzien van een videoclip, waarin Smith in een collectie extravagante outfits het nummer zingt. Bekijk de video hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg de TopSong-playlist op Spotify

Wil je I'm Not Here To Make Friends of onze eerder verkozen TopSongs luisteren op Spotify? Abonneer je dan nu op onze TopSongs-playlist.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie