Artiest

Armin van Buuren

  1. Artiestenchevron right
  2. Armin van Buuren
Armin van Buuren is een Nederlandse dj en producer. Hij wordt gezien als een van de meest succesvolle Nederlandse dj's. De DJ is al vijf keer uitgeroepen tot beste DJ van de wereld door DJ Mag.

De jonge Leidenaar Armin van Buuren is geïnspireerd door de vaardigheid van Ben Liebrand en besluit op zijn zestiende om twee draaitafels te kopen. Armin brengt onder verschillende pseudoniemen singles uit. Met de naam Armin scoort hij in 1997 een hitje in Engeland met 'Blue Fear'. Hij maakt in 2000 remixes voor Wamdue Project's 'King Of My Castle', Gouryella's 'Walhalla' en Madison Avenue's 'Don't Call Me Baby'. 

A State Of Trance

Zijn bekendheid neemt nog meer toe dankzij zijn eigen radioprogramma A State Of Trance, dat vanaf 2001 iedere week wordt uitgezonden via het internet, op Slam!FM (later Radio 538) en nog 21 andere radiostations.

Soloalbum

Zijn eerste echte solo-album brengt Armin uit in juni 2003. De plaat krijgt de titel 76 (het geboortejaar van Armin). Op de plaat zijn artiesten te horen als Ferry Corsten en Krezip. Niet veel later haalt Armin de Nederlandse hitlijsten met het nummer 'Yet Another Day' met Ray Wilson (ex-Stiltskin en ex-Genesis).

Beste dj van de wereld

In 2006 eindigt Armin van Buuren op de tweede plaats in de lijst van de Top 100 DJ's (van het magazine DJ Mag). Een jaar later, in 2007, staat hij op nummer 1. Datzelfde jaar wint hij ook de Popprijs tijdens Noorderslag, waar hij middels een videoboodschap de prijs in ontvangst neemt. Ook in 2008, 2009, 2010 en 2012 mag Armin zich de beste DJ van de wereld noemen.

Hitlijsten

Ondertussen verschijnen er aan de lopende band nieuwe albums van Armin van Buuren. Vooral de platen Shivers (2005) en Ten Years (2006) staan wekenlang in de hitlijsten. Het album Imagine, dat in april 2008 uitkomt, haalt zelfs een nummer 1-positie. 

Gouden Harp

De hitsingle van het album Imagine heet 'Going Wrong', Van Buuren maakt het in samenwerking met DJ Shah en Chris Jones. Ook de single 'In And Out Of Love' staat op het album. Het nummer is een samenwerking tussen Armin en zangeres Sharon den Adel van Within Temptation. Daarnaast brengt Armin een single uit met Roel van Velzen: 'Broken Tonight'. De twee singles voert de DJ in 2010 ook live op tijdens het Buma Harpen Gala, waar hij een Gouden Harp in de wacht sleept.

Mirage 

Het studioalbum Mirage verschijnt in september 2010. Op dit album staat onder andere een samenwerking met Sophie Ellis Bextor: 'Not Giving Up On Love'. Andere artiesten die aan dit album meewerken zijn onder andere Ferry Corsten, Adam Young en Laura V.

Troonswisseling 2013

Op de dag van de troonwisseling, 30 april 2013, beleeft Armin zijn zelfbenoemde hoogtepunt. Op de kop van het Java-eiland in Amsterdam draait hij voor de nieuwe koning en koningin. Hij treedt samen met het Koninklijk Concertgebouworkest op tijdens de koningsvaart in de avond.

Intense

Zijn vijfde album, Intense, brengt hij in 2013 uit. De eerste single is 'This Is What It Feels Like'. Armin doet het op de track samen met de Canadese singer en songwiter Trevor Guthrie.

Albums

Armin is hard aan het werk, ieder jaar komt er een nieuw album uit: Armin Anthems - Ultimate singles collected (2014), Embrace (2015) en Club Embrace (2016). Bekende nummers van de laatste jaren zijn onder andere: 'Another You' met Mr. Probz, 'Off The Hook' met Hardwell, 'Heading Up High' met Kensington, 'Sunny Days' en 'Sex Love And Water'.