Artiest

Graffiti6

  1. Artiestenchevron right
  2. Graffiti6
Graffiti6 begint als een samenwerking tussen singer/songwriter Jamie Scott en DJ/producer TommyD waar beide heren eigenlijk weinig vertrouwen in hebben. Toch weet het tweetal een frisse popsound te creëren die aanslaat bij het publiek. Jimi Crayon maakt met zijn hippe artwork het plaatje compleet.

Jamie Scott is een singer/songwriter die al mee mocht touren met Alicia Keys door Europa en Azië en twee albums heeft gemaakt. Producer/DJ TommyD heeft al samengewerkt met grote namen als Kanye West en Jay-Z en is de producer van 'I'm Too Sexy' van Right Said Fred. Deze staat van dienst bouwen de heren op voordat ze zich verenigen in het project Graffiti6.

Graffiti6

Jamie en Tommy ontmoeten elkaar in 2008 en beginnen een samenwerking waar ze zelf weinig fiducie in hebben. Ze willen frisse popmuziek maken, zonder zich enige beperking op te leggen. Als ze daar zo mee bezig zijn, bevalt dat wel en rolt er een mix van hiphop, soul, pop, rock, funk, house en akoestische klanken uit. De bandnaam komt van willekeurige woorden waar hun oog toevallig op valt uit verschillende boeken.

Lol

Het uitgangspunt van Graffiti6 is dat er geen uitgangspunt is. Geen regels, geen beperkingen, geen rode draad, geen duidelijk doel. Elk liedje is een project op zich dat begint zonder dat de mannen enig idee hebben waar de song gaat eindigen. Zolang het duo er maar plezier en lol in heeft, is het goed.

'Stare Into The Sun'

Bij de eerste studiosessie ontstaat er toch een bepaalde sound, waar de eerste 'single' 'Stare Into The Sun' en goed voorbeeld van is. De aanhalingstekens in de vorige zin staan daar niet voor niets, want eigenlijk is dit liedje niet bedoeld als single. Maar het wordt opgepikt door verschillende media, die zijn bijzonder gecharmeerd van het nummer en zorgt voor media-aandacht voor Graffiti6. Eind mei 2010 komt deze plaat ook in Nederland uit. 'Stare Into The Sun' wordt ook wel de zomerhit van 2010 genoemd. 

Singles

'Annie You Save Me' is de tweede single die Graffiti6 uitbrengt, en ook deze single wordt meteen een grote hit. 'Annie You Save Me' wordt al snel opgevolgd door de derde single 'Starlight'. 

Jimi Crayon

De band zegt zelf dat Graffiti6 er net zo geïnspireerd uitziet als dat de liedjes zijn. Tijdens de live-shows van de band zijn er ook hippe visuals te zien en het artwork is kunstzinnig en enorm kleurrijk. De visuele kant wordt verzorgd door het officiële derde bandlid: Jimi Crayon.

Debuutplaat?

Het creatieve proces van het duo blijft lopen en al snel ligt er een stapel liedjes op de plank. Dan belanden de heren in veel gesteggel met platenmaatschappijen, heel veel onderhandelingen en vergaderingen later is er nog geen deal bij een major recordlabel. Zo brengt de band geen debuutalbum, maar verschillende EP's uit. Aan het begin van de hefst van 2010 ligt het volledige album Colours dan toch echt in de winkels.

The Bridge

Het is lang wachten, maar na vier jaar komt Graffiti6 met een tweede plaat op de markt. The Bridge komt in 2014 uit, maar kent echter geen grote successen.