Hoe vaak won de bookmaker nummer 1 daadwerkelijk het Songfestival?

Wij vroegen het popjournalist Stefan Raatgever

Duncan Laurence staat op dit moment op nummer 1 bij de bookmakers. Maar hoe vaak hebben zij het eigenlijk bij het juiste eind gehad?

Songfestival winnaar? 

Een interessante vraag die luisteraar Peter ons stelde. Om erachter te komen hoe vaak de nummer 1 van de bookmakers nu daadwerkelijk het Songfestival heeft gewonnen, belden we vanochtend met popjournalist Stefan Raatgever. Hij volgt het Songfestival op de voet voor AD en het Parool. 

Finale bijna zeker

"Ik heb even wat onderzoek gedaan en als je naar de afgelopen 12 jaar kijkt, dan hebben de bookmakers het zeven keer goed gehad", legt de popjournalist uit. Zo stond vorig jaar Israël op dit punt op nummer 1 bij de bookmakers en wonnen zij uiteindelijk het Songfestival. Statistisch gezien is er dus best een kans dat Nederland dit jaar hoog eindigt. "Het lijkt me gewoon zeker dat hij de finale gaat halen", beaamt Stefan Raatgever. De top 10 mislopen lijkt de popjournalist bijna onmogelijk. "Ik denk dat je wel naar de Top 5 moet gaan kijken." 

Check hieronder het hele gesprek: ​Agenda

    Geen agenda items gevonden


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties