Tv-kok Ramon Brugman maakt zuurkooltaart

Ramon Brugman is in de studio en heeft een heerlijke zuurkooltaart meegenomen

Ramon Brugman is in de studio en heeft een heerlijke zuurkooltaart bereid. Dit speciaal voor de 1000ste aflevering van Binnenstebuiten. Lees hieronder hoe je deze heerlijke taart thuis kan maken. Smullen maar!

1 pak korstdeeg velletjes

Leg 8 plakjes korstdeeg op elkaar en rol deze uit tot een grote plak. Bekleed de taartvorm met het deeg. Snij de overtollige restjes deeg van de rand af. Duw met je vingers een mooi randje op het deeg.

Zuurkool
500 gr zuurkool
100 gr spekjes
1 eet boter
4 takjes tijm
1 rookworst

Smelt de boter en bak de spekjes aan. Voeg de zuurkool en de tijm toe. Stof dit ongeveer 15 minuten op een zacht vuurtje zonder deksel.

Kook de rookworst mee met de zuurkool en haal hm er daarna uit. Laat afkoelen en snij in plakjes.

Vulling
4 eieren
200 ml crème fraîche
1 eet mosterd
Zout en peper

Klop de eieren en meng ze met de crème fraîche en de mosterd. Breng op smaak met zout en peper.


Taart opbouw
1 eet paneermeel.
150 gr geraspte oude kaas

Doe de paneermeel op de bodem van de taart. Leg hier de zuurkool een beetje luchtig op. Duw het dus niet aan. Giet hier de ei vulling op en zorg dat het een beetje tussen de zuurkool komt. Leg de rookworst dakpan-gewijs op de zuurkool. Strooi er kaas overheen en bak de taart ongeveer 30 à 40 minuten op 200 graden. Laat de taart 10 min uit dampen voordat je deze aansnijdt.


Mosterd/crème fraîche
200 ml crème fraîche
1 eet grove mosterd
Zout en peper

Meng de mosterd met de crème fraîche en breng het op smaak met zout en peper. Serveer het als sausje naast de zuurkooltaart.


Check Ramons live uitleg hieronder:






images/2021/02/WhatsApp-Image-2021-02-25-at-13.52.14.jpeg


Oproep

BEAT THE MINUTE

Herken jij binnen een minuut alle hits?

Meld je aan

Laat een reactie achter



Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie



0 Reacties