Ekdom In De Ochtend

De Kluis: The Doobie Brothers - 'Takin' It To The Streets'

  1. Nieuwschevron right
  2. De Kluis: The Doobie Brothers - 'Takin' It To The Streets'

Net live gezien, nu uit De Kluis: Michael McDonald. Een van Gerards all-time heroes!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Soms is er een actuele aanleiding om een vergeten liedje weer eens in de spotlights te zetten. Dit is weer zo'n moment, want afgelopen avond zat Gerard Ekdom nog in een bommetjevol Carré te genieten van Michael McDonald. En dan kun je bijna niet anders dan de uitzending daarna The Doobie Brothers uit De Kluis halen. Want voor Gerard is Michael gewoon een held.

Het optreden was fantastisch! En niet alleen Gerard genoot, ook medemuzikanten Anouk en Gregory Porter genoten met volle teugen.

Vele levens

Michael McDonald heeft vele levens gehad. Van achtergrondzanger tot solo, hij heeft het allemaal gedaan. Maar zijn grote doorbraak kwam in een band: The Doobie Brothers. Eigenlijk was Tom Johnston de zanger, maar halverwege de seventies was het klaar met hem en moest er een vervanger komen.

Doobie Brothers

Zo belden The Doobie Brothers Michael McDonald, die toch even geen lopend project had. Na een keer samenspelen, waren de Brothers zó tevreden dat ze hem voor een complete plaat vroegen. Takin' It To The Streets werd een legendarische plaat en McDonald werd dé smaakmaker van The Doobie Brothers.

Afsluiter

Donderdagavond speelde Michael McDonald als afsluiter deze single, 'Takin' It To The Streets' en toen wist Gerard dat hij deze MOEST draaien de dag erna. Want iedereen moest hem weer eens horen.

>> Alle liedjes uit De Kluis in één handige playlist

De Kluis: The Doobie Brothers - 'Takin' It To The Streets'

Ster advertentie
Ster advertentie