Presentator

Paul Rabbering

  1. Presentatorenchevron right
  2. Paul Rabbering

Naam: Paul Rabbering


Geboortedag: Een koude winterdag in 1979


Hobby’s: Rally, hardlopen


Lievelingsdier: Kat


Lievelingseten: Thais


Beste bands: Faithless, Fleetwood Mac, Snow Patrol, The Cure


Boze buurman


Het is 1992. De bel gaat. Paul’s pa doet de deur open en schrikt. Buurman is boos. Dat is duidelijk. Puberend Paultje praat kneiters van hits aan elkaar dwars door buurman’s favoriete radioprogramma op omroep Flevoland….. Hoe krijgt Paul R. dat voor elkaar?


Babyfoon


Paul dankt zijn radiodebuut eigenlijk aan zijn vader. Die had een babyfoon die werkte via de frequentie 102.1 FM, ja ja?. Paul ontdekt door dit zendwonder zijn passie: radiomaken.


Noord, Oost, Zuid, West, Radio Noordoostpolder het best


Het is eind 1992. Paul regelt een baantje bij zijn nieuwe thuis Radio Noordoostpolder. Paps en mams zien hem nauwelijks meer. Hij woont er praktisch en hij wil maar een ding. Op de radio. En dat doet hij. Op een gegeven hoor je Paul in vier weekendprogramma’s. Hij verslaat sport, draait platen, is dj en doet regionaal nieuws. Paul woont 8 jaar bij zijn tweede familie. Met veel ups en één down……….


K*T K*T K*T


Een donkere dag in 1996. Je bent puber of niet. Paul gaat op zoek naar de radiogrens. En hij vindt ‘m. Hij maakt zich onsterfelijk als verslaggever. ‘Wat vindt u van de Emmeloorder Vrijdagen (braderie)’. Jammer genoeg zegt iemand ‘K*T’ in Pauls microfoon. Hij maakt daar een wonderschoon mixje van. 1 Minuut van K*T K*T K*T etc de ether in. Paul is 6 maanden geschorst. K*T K*T K*T zegt ie.


De Heer zij met U


Het is 2000. Dj Sander de Heer haalt Paul binnen bij BNN. Paul slaapt een week niet want 538 belde ook al. Paul wordt elke zondagmiddag Mister Top of the Pops on the Radioman! Is blij als collega dj Wout een griepje heeft, want dan kan hij elke dag aan de bak. En maakt jingles voor icoon Ruud de Wild.


RabRadio


6 september 2004, 14.00 uur. De geboorte van RabRadio! Astrologisch gezien een maagd. Paul is werkzaam voor de KRO-NCRV. En elke maandag tot en met vrijdag te horen op Radio 3FM van 14.00 tot 16.00 uur met zijn programma RabRadio. Vrijdag 11 november 2016 is de allerlaatste uitzending en verhuist Paul naar NPO Radio 2. Van vrijdag t/m zondag hoor je Paul van 14:00 tot 16:00 uur in PAUL!