The Waterboys

The WaterboysEngelse rockband die vanaf 1981 actief is. The Waterboys scoren één hit in ons land: 'The Whole Of The Moon'. Ook 'A Girl Named Johnny' is een niet onbekend liedje van de band.Delen


BiografieMike Scott

Het enige constante lid van The Waterboys is Mike Scott. In 1985 verschijnt het derde album, This Is The Sea. Hierop staat de grootste hit van Mike Scott en co., 'The Whole Of The Moon'. Na dit album trekt de band meer in de richting van de Ierse folk (o.a. Fisherman's Blues).

Einde van de Boys?

Er verschijnt nog een album, Dream Harder (1993) waarna Bring 'Em All In het begin van Scotts solocarrière, en het einde van The Waterboys betekent. Dit lijkt bevestigd te worden door de zelfmoord van drummer Kevin Wilkinson.

Toch verrijzen de boys weer uit de as: A Rock In The Weary Land (2000) markeert de terugkeer van de band, en een nieuw, nog spiritueler geluid. In de 21ste eeuw verschijnen regelmatig albums.


Positie in de top 2000 in 2019


  • 366
     -  The Whole Of The Moon

Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties