Patrick Nederkoorn

Over

Cabaretier bij Spijkers met Koppen.

"In 2014 keerde ik de politiek de rug toe en maakte ik de verrassende overstap naar het cabaret."


- Patrick NederkoornIn 1983 werd ik geboren in Amersfoort. Hier ben ik ook opgegroeid. Ik studeerde zowel politicologie als theologie en daarna ben ik naar de Koningstheateracademie in ’s-Hertogenbosch gegaan. Aanvankelijk ging ik toch met Politicologie aan de slag en werd ik raadslid van de gemeente Amersfoort. In 2014 keerde ik de politiek de rug toe en maakte ik de verrassende overstap naar het cabaret.

Na mijn debuutvoorstelling 'Code Rood' in 2014 brak ik eigenlijk echt door met mijn tweede solo 'Het komt nu wel heel dichtbij'. Hiervoor werd ik in 2017 genomineerd voor de Neerlands Hoop cabaretprijs. De Volkskrant noemde mij in die tijd ‘een groot talent’. In 2018 maakte ik samen met Jan Beuving een satirisch programma over de Belastingdienst 'Leuker kunnen we het niet maken'. Deze show gaat in het voorjaar van 2019 in reprise.  

Samen met Oscar Kocken maakte ik het theaterprogramma 'Zomaargasten' waarin onbekende Nederlanders worden geïnterviewd. Hieruit ontstaat het programma 'Zomaar een gast' dat in 2017 op tv was.

 Eind 2018 gaat mijn derde solo programma 'Ik betreur de ophef' in première. Verder ben ik lid van het cabaret team van ‘Spijkers met Koppen’ en columnist voor het radioprogramma 'Met het oog op morgen'.

Agenda

    Geen agenda items gevonden