NPO Soul & Jazz

Tony Bennett, pure verwennerij

  1. Nieuwschevron right
  2. Tony Bennett, pure verwennerij

Zijn persoonlijke stijl is veel belangrijker dan een kraakhelderde toonvaste stem; leve Tony Bennett en zijn dochter Antonia

Zondag 8 juli, 16 uur,
Amazon, North Sea Jazz 2012
Tony Bennett
Door: Charlie Crooijmans

On stage
Tony Bennett (lead vocals); Lee Musiker (director, piano); Gray Sargent (guitar); Marshall Wood (bass); Harold Jones (drums)

De derde dag van het North Sea Jazz kan niet beter beginnen met de heerlijk ouderwetse jazz van Tony Bennett. De zaalpresentator (waar net waarlijk afscheid van is genomen) kondigt het icoon aan. Huh, vergist hij zich? Miss Antonia Bennett? Ah... het is zijn dochter die opkomt en enkele liedjes zingt. Een mooie meisjesachtige stem met een strakke timing. Dan maakt ze plaats voor haar vader en de hele zaal staat op om hem te verwelkomen. Het is een gesmeerde show, met goeie muzikanten die Bennett plezierig aankondigt "Gray Sargent, the best guitar player in the world", of "Harold Jones, the favorite drummer of Count Basie".

Publiek
De vitale rasentertainer en crooner zingt de mooiste standards met een persoonlijke touch en daar komt het publiek natuurlijk voor.

Opvallend
Is het duet met zijn dochter Antonia. Na de cd Duets II met de spraakmakende participaties van Lady Gaga en Amy Winehouse weten we dat hij dé ideale zangpartner is.

Quote
Tony: "I've been singing for 50 years now ladies and gentleman, no... 60! hahaha, but I love it!"

Steef Cuijpers trof Tony Bennett achter de schermen en kreeg de gelegenheid om even met hem te spreken voor Radio 6.