NPO Soul & Jazz

La Pegatina blaast het tentzeil eraf

  1. Nieuwschevron right
  2. La Pegatina blaast het tentzeil eraf

Publiek neemt maar geen genoegen. Meer! Meer! Meer!De vlotte jongens uit Barcelona hebben maar een missie: ze willen iedereen met hun Spaanse feestmuziek aan het dansen krijgen.

CONCERT

La Pegatina, Lowlands Lima, zaterdag 21 augustus 2010

MUZIEK

Meteen al aan het begin barst het feest los. De muzikanten zetten een urban cumbia in en blijven geen moment stilstaan. Het publiek dat heel veel zin heeft in een feestje doet gretig mee. De muziek ligt in de lijn van Manu Chao, maar heeft meer weg van de Spaanse band Che Sudaka. Beide bands weten niet alleen een supersfeer neer te zetten, maar ook elke noot goed te raken De zanger van Pegatina heeft eigenlijk een stem van een klein jongetje, wat opmerkelij genoeg helemaal niet irriteert. Alles wat de band op het podium doet wordt direct door het publiek geimiteerd. De aanzwellende menigte begint steeds luider mee te zingen en te springen. Want de deuntjes, al of niet bekend, worden door iedereen meegezongen. Het publiek krijgt er geen genoeg van en wil meer. Na twee toegiften neemt de band uiteindelijk toch maar afscheid.

PLUS Wat een energieke band en wat een ontzettend goede, leuke, intelligente show!

MIN

De Lima is te klein.

CONCLUSIE

Een topper op deze tweede dag.La Pegatina is door Lowlans omarmd. Na afloop bleef het maar een van de gespeelde melodieen brullen. Wordt dat deuntje wellicht de festivalhymne van dit jaar?