NPO Soul & Jazz

Lenny Kravitz is in the building

  1. Nieuwschevron right
  2. Lenny Kravitz is in the building

Hitshow sluit de vrijdag af

Vrijdag 6 juli, 0:30 @ Maas
Door: Ties Timmers

ON STAGE
Lenny Kravitz (vocals, guitar); Harold Todd (saxophone); Gabrial McNair (trombone); Louis Ludovic (trumpet); Steve Baxter (trombone); Craig Ross (guitar); George Laks (keyboards); Gail Dorsey (bass); Royal Prince Franklin Vanderbilt R. (drums).

Lenny is in the building. Eindelijk is de man daar waar veel festivalbezoekers van vandaag speciaal hun kaartje voor gekocht hebben. En hij stelt niet teleur, classics als 'Mama Always Said' en 'Believe' worden afgewisseld met andere hits als 'Mr. Cab Driver', 'Fly Away' en het twintig minuten durende anthem 'Let Love Rule'.

PUBLIEK
Er wordt gedanst en natuurlijk hard meegezongen, maar bij Lenny komen vooral de dames ook voor de looks van meneer Kravitz. Als Lenny zijn zonnebril afzet barst de hele vrouwelijke helft (vast meer) van de zaal dan ook in gegil uit. Als het sexsymbool vervolgens het publiek induikt sterft er bij mij een trilhaartje op die vrouwelijke gilfrequentie. Heerlijk. Zie ook het filmpje onderaan!

OPVALLEND
Tegen het einde van de show kondigt Lenny een gast aan: Trombone Shorty! Hij krijgt ruim de tijd om te soleren, gaat een duel aan met saxofonist Harold Todd en duikt als extraatje het publiek in met Lenny om een rondje door de zaal te maken. Kun je hem ook nog even aanraken.

QUOTE
Backstage gehoord van de security, na het concert: "Step out of the way! If you stay here that would be a BIG DEAL for Lenny and his ego!"

Gevonden op youtube: