NPO Soul & Jazz

Barry Harris een oceaan van rust

  1. Nieuwschevron right
  2. Barry Harris een oceaan van rust

Tuurlijk, het swingt, maar het trio van Barry Harris ademt zo'n rust uit dat je niet per sé nerveus met je voet mee moet tikken maar gerust achteruit kunt leunen en genieten.

On stage

De 83-jarige Barry Harris die een beetje gekrompen met hoog opgetrokken schouders achter de piano zit, heeft Ray Drummond op contrabas en Leroy Williams op drums meegenomen.

Wat

Barry Haris speelt akoestische jazz die helemaal in de boptraditie is geworteld. Zijn levenstaak is het overbrengen van kennis en wijsheid op de volgende generaties. De muzikanten kennen elkaar van andere projecten. Het mooie van deze drie jazzdinosaurussen is dat ze zichzelf niet meer hoeven te bewijzen met technische hoogstandjes. Toch ziet het er niet uit als een routineklus. Als luisteraar word je betrokken bij de interacties tussen de instrumenten en je merkt dat er echt iets gebeurt.

Publiek

Madeira zit bijna helemaal vol. Het publiek is respectvol!

Oordeel

Het optreden (althans in het eerste kwartier) is als een goede conversatie tussen oude bekenden die elkaar steeds opnieuw weten uit te dagen.Gezien: Madeira 16:15-16:30, zondag 10 juli 2011, North Sea Jazz, Charlie Crooijmans