NPO Radio 2 Soul & Jazz

Luister de Bimhuis Tapes!

  1. Nieuwschevron right
  2. Luister de Bimhuis Tapes!

Samen met Bimhuis-directeur Mijke Loeven wordt het mooiste, spannendste of juist lelijkste uit het Bimhuis-concertarchief afgestoft en onder de loep genomen door studenten van het Conservatorium van Amsterdam.

Het Bimhuis kent een rijke geschiedenis en dus is het niet verkeerd om eens in de concertarchieven van het Amsterdamse podium te duiken. Dat is precies wat directeur Mijke Loeven samen met studenten van het Conservatorium van Amsterdam doet.

In de eerste aflevering duikt Mijke Loeven met gitarist en componist Gijs Idema (24) het archief in. Samen luisteren ze naar concertfragmenten van Jesse van Ruller, Jakob Bro en Ambrose Akinmusire.

In de tweede afleveringduikt Mijke Loeven met zangeres en componist Isla van Hout (23) het archief in. Samen luisteren ze naar concertfragmenten van The Campbell Brothers, Cory Henry en Kurt Elling.

In de derde aflevering duikt Mijke Loeven met trompettist Ian Cleaver (24) het archief in. Samen luisteren ze naar concertfragmenten van Chet Baker, Five Up High, Roy Haynes en Roy Hargrove.