NPO Radio 2 Soul & Jazz

Planning week 11 (09 maart t/m 15 maart 2020)

  1. Nieuwschevron right
  2. Planning week 11 (09 maart t/m 15 maart 2020)

Deze hele week staat in het teken van saxofonist Charlie Parker! Op 12 maart is het 65 jaar geleden dat Charlie Parker overleed. En daarbij is het dit jaar ook zijn 100ste geboortejaar. Extra veel Parker dus in de programma's van Andrew Makkinga, Benjamin Herman, Co de Kloet en Phil Horneman.

Ma 09/03 (19:00 - 20:00 uur) - Live: Andrew Makkinga

Andrew start je week op met heel veel nieuwe muziek en natuurlijk luister- en concerttips voor de rest van de week. Om alvast in de stemming te komen, draait hij natuurlijk ook zijn favoriete nummers van Charlie Parker voor je.

Di 10/03 (19:00 - 20:00 uur) - Benjamin Herman:​​ McCoy Tyner Tribute

Benjamin's favoriete nummers van Charlie Parker houd je te goed, want dit weekend werd bekend dat pianist McCoy Tyner op 81-jarige leeftijd is overleden. Daarom vanavond een eerbetoon aan de legendarische man op de toetsen. Het uurtje Charlie Parker schuiven we door naar de podcast volgende week!

Di 10/03 (20:00 - 21:00 uur) - McCoy Tyner Trio ft. Ravi Coltrane (NSJ 2012)

De mooiste concerten hoor je iedere dinsdag- en woensdagavond op NPO Soul & Jazz! Vanavond het concert van McCoy Tyner samen met zijn trio en special guest Ravi Coltrane op North Sea Jazz 2012.

Wo 11/03 (19:00 - 20:00 uur) - Phil Horneman: Charlie Parker

Phil brengt je een uur lang zijn favoriete Charlie Parker tunes. Geheel op zijn eigen manier natuurlijk, en dat betekent o.a. dat er meer dan alleen originele bebop van Parker zelf te horen is!

Wo 11/03 (20:00 - 21:00 uur) - Charlie Parker Legacy Band (North Sea Jazz 2005)

De mooiste concerten hoor je iedere dinsdag- en woensdagavond op NPO Soul & Jazz! Speciaal voor de 30e verjaardag van het North Sea Jazz Festival werd in 2005 in de Jan Steen Zaal een Bebop Session gehouden met de Charlie Parker Legacy Band, waarin de oudgedienden Ray Drummond en Jimmy Cobb deelnamen. De jonge generatie altsaxofonisten wordt vertegenwoordigd door Jesse Davis, Vincent Herring en Wes Anderson. Speciale gasten zijn Johnny Griffin, Roy Hargrove, Benny Golson, John Engels, Bolla Gábor en nog vele anderen. Al deze fantastische muzikanten zijn allemaal schatplichtig aan Charlie Parker, de visionair wiens gedachtegoed nog altijd leeft.​

Do 12/03 (19:00 - 20:00 uur) - Makkinga Meets: Hans Mantel over Charlie Parker

Elke week ontvangt Andrew interessante muzikale gasten in Makkinga Meets. Hun favoriete muziek is de rode draad door de afleveringen heen, maar tussen die fijne deuntjes door is er ruim tijd voor bijzondere gesprekken. Deze keer is jazzkenner en goede vriend Hans Mantel te gast. Speciaal voor deze uitzending heeft hij zijn favoriete Charlie Parker nummers meegenomen. En, zoals we van Hans gewend zijn, gaat die muziek natuurlijk hand in hand vele prachtige verhalen over de legendarische saxofonist.

Vr 13/03 (19:00 - 21:00 uur) - Live: Don't Mess With Phil

Phil Horneman start je weekend heerlijk op met ontzettend veel dansbare plaatjes en natuurlijk tips om je vrije tijd de komende twee dagen te gaan besteden. Voetjes van de vloer!

Za 14/03 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! Een ode aan Aad Bos

Eigenlijk zou drummer Felix Schlarmann te gast bij zijn bij Co de Kloet om het te hebben over Jazzfest Amsterdam. Door de maatregelen rond het Coronavirus gaat dat echter niet door, en daarom heeft Co een speciale ode aan oud-radiopresentator Aad Bos gemaakt.

Zo 15/03 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! met Yuri Honing

Na het succes van zijn vorige alvum Goldbrun is saxofonist Yuri Honing nu terug met Bluebeard. Wederom opgenomen met zijn akoestische kwartet met Wolfert Brederode, Gulli Gudmundsson en Joost Lijbaart in de gelederen. Honing wijdde zijn nieuwe album aan de gruwelijke erfenis van Blauwbaard, hoofdfiguur van het gelijknamige Franse sprookje uit de 17e eeuw. De hertog met de zeven echtgenotes staat symbool voor meer historische Europese figuren. Picasso bijvoorbeeld, die vrouwen veroverde en liefhad, maar hen daarna ook vernietigde; al deze fases inspireerden zijn kunst. Een sonnet van de eerste vrouwelijke Pulizer Prize-winnaar, Edna Millay, een variatie op het sprookje, vormt de basis van het album Bluebeard.

SOUL & JAZZ TOP 40 OP SPOTIFY:

Check ook onze Soul & Jazz Top 40 op Spotify. Een maandelijks bijgewerkte lijst met 40 van de mooiste liedjes die de afgelopen tijd op single, EP of album zijn verschenen. Een schatkist aan nieuwe muziek dus!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.