Podcast

We zijn weer terug met een nieuw seizoen Get in!

  1. Nieuwschevron right
  2. We zijn weer terug met een nieuw seizoen Get in!

Sinds donderdag 8 maart is de podcastserie 'Get in!' weer van start gegaan, waarin Benjamin Herman samen met jonge muzikanten in gesprek gaat over diens makerschap en recent uitgebrachte album of EP. Ook nu weer wordt het opgenomen vanuit De Kring, een Kunstenaarssociëteit die al meer dan 100 jaar gevestigd is op het Leidseplein te Amsterdam.

In de eerste aflevering trappen we af met Nabou Claerhout, een Vlaamse tromboniste die ook haar sporen in Nederland aan het achterlaten is. Ze bespreken onder andere de oorsprong van haar liefde voor de trombone en haar nieuwe project waarin ze samen met vier andere trombonisten speelt, genaamd Trombone Ensemble Nabou Claerhout.

Aanstaande donderdag zijn de drie mannen Piero Conte, Dean Montanaro en Andrea Leone van het Rotterdamse collectief Antares Flare te gast in De Kring. In februari brachten ze hun nieuwe EP Another Problem Ahead uit via platenmaatschappij Wicked Wax. Benjamin spreekt met ze over de Rotterdamse muziekscene, hoe ze hun nummers produceren en waar ze aankomende tijd te vinden zijn in jazzland.

Luister vanaf nu elke donderdag naar een nieuwe podcast aflevering van Get In! via de website van NPO Soul & Jazz of de NPOLuister app.

Luister hier de aflevering met Naboo Claerhout in - Get In! met Benjamin Herman