Tijn Wybenga & Martin Fondse in New Generation

DE DERDE VAN VIER NIEUWE AFLEVERINGEN IN DE SERIE NEW GENERATION VAN DE NTR

Tijdens zijn piano opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam krijgt Tijn een polsblessure en besluit zich volledig te storten op componeren en dirigeren. Sinds zijn afstuderen heeft hij zich in razend tempo ontwikkeld tot een van Nederlands grootste talenten op dat vlak.

Zijn ambities zijn groot en zijn hoofd zit vol met plannen en originele ideeën. Al op 23-jarige leeftijd vormde Tijn zijn droomorkest AM.OK. Vanuit het BIMHUIS Productiehuis laat hij zich nu, begeleid door Martin Fondse, voeden door deze groep muzikanten uit zijn generatie. Met zijn energie en creatieve brein weet Tijn het spel van zijn musici naar een hoger niveau te tillen in zijn missie het Amsterdamse geluid te vangen.

Bekijk zijn portret hier terug:

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Regie: Lex Coppoolse
Eindredactie Nada Mounzer
Redactie: Marnieke Klarus
Camera: Jan Pieter Tuinstra
Geluid: Benny Jansen en Ivar Trentelman
Montage: Emiel Nunninga
Productie: Michiel Hobbelink en Irene uit den Bosch

Alle muziek in deze aflevering is door Tijn Wybenga gecomponeerd.

NEW GENERATION KIJKEN?

Een nieuwe lichting jazzmuzikanten in Nederland staat te popelen hun stem te laten horen. Of het nu straight-ahead jazz is, free jazz of kruist met klassiek; ze staan klaar om het stokje over te nemen van hun meesters. Maar niet voordat ze nog een tijdje samen hebben opgetrokken om van elkaar te leren.

New Generation portretteert dit jaar opnieuw vier Nederlandse jazztalenten die duidelijk een eigen pad zijn ingeslagen in de muziek en gerespecteerd worden door de generaties die hen voorgaan. Hoe zijn deze grote talenten gekomen waar ze nu zijn en wanneer kruisten hun paden die van de oudere meesters?

In de portretten is er plek voor hun verhaal, maar ook voor livemuziek. De verschillende generaties spelen met elkaar samen in speciale sessies door heel Nederland.

Dit jaar zijn er afleveringen gemaakt met drumster Sun-Mi Hong, gitarist Reineir Baas, dirigent Tijn Wybenga en tromboniste Ebba Åsman. Eerder werden o.a. Kika Sprangers, Ian Cleaver en Gideon Tazelaar al geportretteerd. Ook die afleveringen kun je allemaal terugvinden op ons YouTube-kanaal.​

NEW GENERATION LUISTEREN?

De nieuwe generatie jazzmuzikanten is ontzettend productief! Check een verzameling van hun releases in onze playlist op Spotify:

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties