#MJAZZ2019: Yelfris Valdés

De komende tijd stellen we de acts die op Mondriaan Jazz 2019 spelen aan je voor!

De komende tijd stellen we de acts die op Mondriaan Jazz 2019 spelen aan je voor. Wat kun je verwachten op 11 en 12 oktober in Den Haag? Voorproeven doe je natuurlijk hier bij NPO Soul & Jazz.

YELFRIS VALDÉS | PAARD SECOND STAGE | 18:35 - 19:30 UUR

Yelfris Valdés is een Cubaanse kunstenaar, componist en trompettist. Hij trad op en tourde met enkele van de bekendste muzikanten van Cuba, waaronder de legendarische en wereldbekende groep Buena Vista Social Club, maar ook Omara Portuondo, Barbarito Torres, Guajiro Mirabal, Amadito Valdes, Roberto Fonseca en X Alfonso.

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Op 20-jarige leeftijd trad hij toe tot een de langstlopende bands in de Cuba, Sierra Maestra. In de 10 jaar die hij bij de band doorbracht, werd hij de kunst van Cubaanse improvisatie, arrangeren en complexe ritmes van het eiland meester, terwijl hij tourde in meer dan 50 landen. In 2010 werden ze genomineerd voor een Grammy Award voor Best Tropical Album, dat verschillende composities van Yelfris bevatte. In 2014 verhuisde hij naar Londen en werd daar al gauw een van de meest gevraagde trompettisten van de hippe UK Jazz scene. Vanwege zijn veelzijdigheid en improvisatievermogen speelt hij regelmatig met grote internationale sterren zoals Madonna, The Clash, Michael Kiwanuka, Chucho Valdés, Rokia Traoré en anderen. Zijn debuutalbum “For The Ones” verschijnt in oktober 2019 en de show op Mondriaan Jazz wordt de eerste met zijn eigen groep buiten de UK.

NOG NIET GENOEG #MJAZZ?

Luister nog even door met de officiële Mondriaan Jazz 2019-playlist op Spotify:

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties