Planning week 29

Terugblikken op North Sea Jazz 2019

De hele week blikken we terug op North Sea Jazz 2019 met interviews, sessies en concertopnames. Bekijk hier de planning!

Benieuwd welke nummers er gedraaid worden op NPO Soul & Jazz? Of heb je een lekkere plaat gehoord waarvan je de titel niet weet? De playlist vind je hier.

 • Ma 15/07 (19:00 - 21:00 uur) - Live: Andrew Makkinga
  Andrew Makkinga start je week op met heel veel opnames van afgelopen weekend en tips voor de rest van de week. Zijn oneindige platenkast en uiteenlopende smaak staan garant voor twee uur lang bijzondere muziek!

 • Di 16/07 (19:00 - 20:00 uur) - Benjamin's Lijst: Gary Bartz
  Afgelopen weekend stond hij op North Sea Jazz, altsaxofonist Gary Bartz. Benjamin is groot fan van deze levende legende en daarom staat zijn podcast vanavond geheel in het teken van de Amerikaan.

 • Di 16/07 (20:00 - 21:00 uur) - NTR Presenteert... Mammal Hands - NSJ 2019
  Drums, sax en piano is geen gangbare formatie, maar Mammal Hands heeft dan ook helemaal niet de intentie om gewoontjes te zijn. Het Britse trio uit Norwich combineert spiritual jazz met folk, modern klassiek, Indiase muziek en een vleug Noord-Afrikaanse sufi-trance. De composities ontwikkelen zich van minimalistisch naar breed uitgesponnen, de band neemt de tijd om de luisteraar een nieuwe wereld in te trekken. Op de zaterdag van North Sea Jazz 2019 speelden de heren in de Darling.

  Bezetting:
  Jordan Smart (saxophone); Nick Smart (piano); Jesse Barrett (drums, percussion).

 • Wo 17/07 (19:00 - 20:00 uur) - Phil Horneman: North Sea Jazz 2019 Aftermath
  Phil zet zijn favoriete opnames van North Sea Jazz 2019 voor je op een rijtje. Muziek van Blood Orange, Orquesta Akokan, Sly5thAve & Re:Freshed Orchestra en nog veel meer! 

 • Wo 17/07 (20:00 - 21:00 uur) - NTR Presenteert... José James & Noordpool Orkest - NSJ 2019
  Een jazzvocalist met honkbalpet, net zo beïnvloed door hiphop en R&B als door jazzklassiekers. Veel eigenzinniger dan de New Yorkse zanger José James kom je ze in de jazzwereld niet tegen. Dit jaar treedt hij op het festival aan met het 42-koppige Noordpool Orkest, dat speelde met artiesten als Nynke Laverman, Eric Vloeimans en Waylon. Met James voeren ze nummers van Bill Withers op, de Amerikaanse soulzanger die bekend werd met evergreens als Ain't No Sunshine, Lovely Day en Lean On Me. James blaast de liedjes op onnavolgbare wijze nieuw leven in.

 • Do 18/07 (19:00 - 21:00 uur) - Makkinga Meets... NSJ terugblik met Winfried Baijens
  Elke week ontmoet Andrew Makkinga interessante gasten in de studio. Aan de hand van hun favoriete muziek komt er van alles aan bod en dat levert heel vaak mooie gesprekken op. Deze week komt Winfried Baijens op bezoek. De heren presenteerden afgelopen weekend de tv-uitzendingen van de NTR op North Sea Jazz en blikken vanavond terug op hun favoriete optredens van het festival. Heel veel live opnames dus!

 • Vr 19/07 (19:00 - 21:00 uur) - Live: One'sy Muller
  One'sy trapt op vrijdagavond je weekend af op NPO Soul & Jazz met vaste onderdelen als de Soul Carrousel, Platen van Pa en It's A Family Affair. De ene week komen er interessante gasten uit de kunst-, cultuur- of muziekwereld langs en de andere week overlaadt One'sy je met nieuwe tracks!

 • Za 20/07 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! Summer Special: Best of Nick Vollebregt
  In de zomermaanden neemt Co de Kloet je in Co Live! mee naar de beste jazzfestivals die Nederland te bieden heeft. Daarnaast staan er deze zomer een aantal Co Live! Summer Specials op de planning. Vanavond hoor je de mooiste opnames uit het afgelopen seizoen Co Live! in Nick Vollebregt.

 • Zo 21/07 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! Summer Special: Vinyl Code
  In de zomermaanden neemt Co de Kloet je in Co Live! mee naar de beste jazzfestivals die Nederland te bieden heeft. Daarnaast staan er deze zomer een aantal Co Live! Summer Specials op de planning.
  ​Vanavond hoor je alleen maar vinyl!

SOUL & JAZZ TOP 40 OP SPOTIFY:

Over afspeellijsten gesproken, wist je dat we ook elke maand onze eigen Soul & Jazz Top 40 bijhouden? Nieuwe muziek die je niet mag missen:

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Ben Houdijk


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties