Planning week 16

Benieuwd welke programma's er deze week op NPO Soul & Jazz te horen zijn?

Waar gaan Phil Horneman en Benjamin Herman het over hebben in hun podcasts? Welke specials zendt de NTR uit? En welke gasten ontvangen Andrew Makkinga, One'sy Muller en Co de Kloet in hun uitzendingen? Wat er deze week op NPO Soul & Jazz te horen is vind je hier!

Benieuwd welke nummers er gedraaid worden op NPO Soul & Jazz? Of heb je een lekkere plaat gehoord waarvan je de titel niet weet? De playlist vind je hier.

 • Ma 15/04 (19:00 - 21:00 uur) - Live: Andrew Makkinga
  Andrew Makkinga start je week op met heel veel nieuwe muziek en tips voor de rest van de week. Zijn oneindige platenkast en uiteenlopende smaak staan garant voor twee uur lang bijzondere muziek!

 • Di 16/04 (19:00 - 20:00 uur) - Benjamin Herman's Lijst: David Lynch
  Benjamin Herman bezocht de expositie over David Lynch in het Bonnefantemuseum in Maastricht en kwam bijzonder geïnspireerd terug. Reden genoeg om een uurtje dieper op zijn werk en muziek in te gaan, inclusief sound bites van de man zelf!

 • Di 16/04 (20:00 - 21:00 uur) - NTR Presenteert... Gary Clark Jr. - NSJ 2018
  Bezetting:
  Gary Jr. Clark (vocals, guitar); Eric Zapata (guitar); Johnny Bradley (bass); Johnny Radelat (drums).

  Hij is een echte gitaarheld, dus was zijn gespierde cover van de Beatles-hit Come Together de perfecte keuze voor de soundtrack van superheldenfilm Justice League. Eerder leverde Gary Clark Jr. ook al een bijdrage aan de soundtrack van 12 Years A Slave. Zijn leger bewonderaars strekt zich dan ook uit van Hollywood tot het hoogste muziekgilde (Clapton en de Stones zijn fan) en zelfs tot de politiek, want ook Barack Obama liet zich lovend uit over de 34-jarige Texaan. Zijn brede aantrekkingskracht laat zich verklaren door een sound waarin vooral ruige blues, maar ook soul en harde rock een plek krijgen. Na dampende North Sea Jazz-optredens in 2013 en 2015 maakt het fenomeen afgelopen jaar een welkome terugkeer. Clark had er net een Amerikaanse tournee op zitten.

 • Wo 17/04 (19:00 - 20:00 uur) - Phil Horneman: Prince, The Instrumentals
  Op 21 april 2016 overleed Prince Rogers Nelson. De muzikale carrière van His Royal Badness behoeft geen introductie. Toch staat Phil Horneman er vanavond bij stil, maar dan wel op zijn eigen manier. Hij heeft een uur aan instrumentale nummers uitgekozen, waaronder opnames van Prince op 17-jarige leeftijd!

 • Wo 17/04 (20:00 - 21:00 uur) - NTR Presenteert... The New Power Generation celebrating Prince - NSJ 2017
  Bezetting:
  Kip Blackshire, Shelby J (vocals); André Cymone, Tony Mosley (vocals, guitar, bass); Damon Dickson (vocals, percussion); Keith Anderson (saxophone); Lynn Grissett (trumpet); Mike Scott (guitar); Morris Hayes (musical director, vocals, keyboards); Tommy Barbarella (vocals, keyboards); Sonny Thompson (bass); Kirk Johnson (drums).

  Begin jaren negentig zet Prince een belangrijke stap in zijn toch al zeer succesvolle carrière. His Royal Badness vormt de band die zijn geluid voor altijd zou veranderen, want het muzikaal experimenteren en ontdekken met deze nieuwe muzikanten brengt nieuwe creatieve krachten in de Amerikaanse superster naar boven. Vandaar ook de naam The New Power Generation (NPG). Met deze achtkoppige band neemt hij het befaamde Diamonds And Pearls (1991) op, waarmee hij de meeste hits scoort sinds Purple Rain (1984). Meer dan 25 jaar later, eert NPG de inmiddels overleden artiest met de concertreeks Celebrating Prince. Op drummer Michael Bland na staan alle originele bandleden op het podium tijdens een show die de virtuositeit van de koning van Paisley Park eert en zijn genialiteit en absolute originaliteit in een welverdiende spotlight zal zetten. Een absolute must voor de fans van wijlen het Amerikaanse fenomeen, die zoveel mensen inspireerde en muzikaal trakteerde.

 • Do 18/04 (19:00 - 21:00 uur) - Makkinga Meets... Martijn Soetens
  Elke donderdag ontmoet Andrew Makkinga twee uur lang interessante gasten. Deze week komt Martijn Soetens langs. Soetens is muzieksamensteller bij NPO Radio 2 en ook verantwoordelijk voor de vele fijne plaatjes die je in de non-stop-uren voorbij hoort komen op deze zender. Samen zijn de heren ontzettend goed op de hoogte van de nieuwste releases en daar gaan ze vanavond een flinke selectie van draaien.

  Martijn was ook in de allereerste uitzending van Makkinga Meets te gast op 7 februari van dit jaar. Die uitzending luister je hier terug.

 • Vr 19/04 (19:00 - 21:00 uur) - Live: One'sy Muller
  One'sy Muller zorgt voor een heerlijk soulvolle soundtrack om je weekend mee in te luiden. Daarbij combineert ze haar twee grote liefdes: fingerlickin' good food en muziek om van te watertanden!

 • Za 20/04 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! met Peter Beets
  Pianist Peter Beets laat zich graag inspireren door muzikale grootheden. Vorig jaar bracht hij samen met gitarist Stochelo Rosenberg een prachtig album uit als eerbetoon aan de grote Django Reinhardt. Dit jaar brengt Beets zijn album Our Love Is Here To Stay: Gershwin Reimagined uit, een ode aan de Amerikaanse componist George Gershwin. 

 • Zo 21/04 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! met Tristan & Fretless Guitar Special
  Pianist Coen Molenaar en zangeres Evelyn Kallansee van de band Tristan komen bij Co de Kloet langs om te vertellen over hun 5e album, The Spice Of Five.
  Daarna zijn ook Jack Pisters en Emile Scholsberg te gast om te praten over de 8e editie van het Dutch Fretless Guitar Festival, dat in mei in Amsterdam plaatsvindt.

SOUL & JAZZ TOP 40 OP SPOTIFY:

Over afspeellijsten gesproken, wist je dat we ook elke maand onze eigen Soul & Jazz Top 40 bijhouden? Nieuwe muziek die je niet mag missen:

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties