Makaya McCraven is album van de week
De Londense drummer staat met zijn nieuwe plaat in de spotlight

26 oktober 2018 23:18

Het Album van de Week komt deze keer van Makaya McCraven. Zijn album Universal Beings is vandaag verschenen en staat deze week in de spotlight. Je hoort extra veel werk van zijn muziek voorbij komen in de avondprogramma's op NPO Radio 2 Soul & Jazz.


Drummer Makaya McCraven is niet van korte albums, dat wisten we al van zijn dubbelalbum In The Moment, dat zelfs met E & F Sides nog een encore album kreeg. Ook het omvangrijke, in 4 fases opgenomen en op 4 lange vinylkanten geperste, nieuwe album Universal Beings maakt dat weer duidelijk. Maar wat een prachtige lading aan muziek heeft hij vastgelegd en hoe fijn dat het album in 4 fases is opgedeeld.

McCraven pakte 4 happening jazzscenes (New York, Chicago, Londen en Los Angeles), organiseerde daar jazzsessies, zette er een opname-installatie bij en registreerde. In de studio bracht hij de vrije sessies vervolgens terug naar composities/tracks en zo kwam Universal Beings tot stand. Een albumtitel die niet alleen aangeeft dat we allemaal gelijk aan elkaar zijn maar zeker ook een oproep, om in deze roerige tijden deze gedachte ook optimaal blijvend te overdenken.

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Delen

Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties