NPO Soul & Jazz

Makaya McCraven is album van de week

  1. Nieuwschevron right
  2. Makaya McCraven is album van de week

Het Album van de Week komt deze keer van Makaya McCraven. Zijn album Universal Beings is vandaag verschenen en staat deze week in de spotlight. Je hoort extra veel werk van zijn muziek voorbij komen in de avondprogramma's op NPO Radio 2 Soul & Jazz.

Drummer Makaya McCraven is niet van korte albums, dat wisten we al van zijn dubbelalbum In The Moment, dat zelfs met E & F Sides nog een encore album kreeg. Ook het omvangrijke, in 4 fases opgenomen en op 4 lange vinylkanten geperste, nieuwe album Universal Beings maakt dat weer duidelijk. Maar wat een prachtige lading aan muziek heeft hij vastgelegd en hoe fijn dat het album in 4 fases is opgedeeld.

McCraven pakte 4 happening jazzscenes (New York, Chicago, Londen en Los Angeles), organiseerde daar jazzsessies, zette er een opname-installatie bij en registreerde. In de studio bracht hij de vrije sessies vervolgens terug naar composities/tracks en zo kwam Universal Beings tot stand. Een albumtitel die niet alleen aangeeft dat we allemaal gelijk aan elkaar zijn maar zeker ook een oproep, om in deze roerige tijden deze gedachte ook optimaal blijvend te overdenken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.