De Radio 6 Soul & Jazz Tip 6 (week 48 van 2015)
20 november 2015 16:40

Wekelijks stellen we een lijst met tips samen die de 6 beste nieuwe Soul- & Jazznummers van dit moment bevatten. Je hoort ze op Radio 6 Soul & Jazz, achter elkaar afgespeeld door Rudy Mackay. Dus: Zet 'm op Rudy!


De Soul & Jazz Top 6 is helemaal omgegooid! Waar we eerst nog naar de 6 meest relevante artiesten van de week keken, zullen we het vanaf nu anders aanpakken. Elke week schotelen we je de 6 beste nieuwe releases van die week voor. Met als klap op de vuurpijl de nieuwe Schijf van 6, die elke week als nummer 1 wordt gepresenteerd!

#1 Nicole Willis & The Soul Investigators – Paint Me In A Corner

Jezelf in een hoek schilderen. Het is een uitdrukking die in het Engels veel gebruikt wordt wanneer je iets doet dat je eigen mogelijkheden beperkt. Nicole Willis geeft het als waarschuwing mee in deze soulvolle track: "Blijf open staan voor de mogelijkheden die het leven biedt. Laat je dus nooit in een hoek schilderen."

#2 St. Germain – Mary L.

Ludovic Navarre (de man achter St. Germain) is op een muzikale ontdekkingsreis geweest, die hem o.a. naar Mali heeft gebracht. Daar heeft hij kennis gemaakt met grote namen uit het Malinese circuit en besloten om direct met deze grootheden aan de slag te gaan. Het gevolg is een nieuw album (St Germain), met een vernieuwde sound. Eerste exponent van dat album: 'Mary L.', een lounge-track met dub-invloeden en een diepe piano groove.

#3 Arno Haas ft. Al Jarreau – Lucky Chance

Na jarenlang met andere artiesten te hebben samengewerkt voor hún albums, werd het hoog tijd om een solo-project op te gaan zetten voor saxofonist Arno Haas. Dat project rondt hij in 2015 af met het album Magic Hands. En op dat album komen we een zéér bekende naam tegen: Al Jarreau...en dan weet je dat het goed zit.

#4 David Sanborn ft. Larry Braggs – Can’t Get Next To You

'Can’t Get Next to You' is natuurlijk een oude bekende van de luisteraar van Radio 6. In 1969 brachten The Temptations deze single al uit, maar wie goed luistert herkent in deze versie van David Sanborn en Larry Braggs meer terug van Al Green.

#5 Carmen Lundy ft. Patrice Rushen – Soul To Soul

Zangeres Carmen Lundy is in het bezit van een stem waarvan je geen genoeg kunt krijgen. En eentje die naadloos bij de warme jazz past die ze maar al te graag maakt. Dat zwoele geluid maakt ze tegenwoordig niet meer in haar eentje. Ze heeft namelijk de hulp gevraagd van Patrice 'Forget Me Nots' Rushen en dat is op het eerste gezicht een match made in heaven.

#6 Cool Uncle ft. Mayer Hawthorne – Game Over

De muzikale terugkeer van Bobby Caldwell was al de verrassing van het jaar, maar met elke single die Cool Uncle uitbrengt weten hij en producer Jack Splash steeds weer over te toepen. Na eerst een single met Jessie Ware uit te brengen, is het nu aan Mayer Hawthorne om zijn stem toe te voegen aan 'Game Over'.
Laat een reactie achter
Plaats reactie0 Reacties