De Radio 6 Soul & Jazz Tip 6 (week 47 van 2015)
13 november 2015 16:40

Wekelijks stellen we een lijst met tips samen die de 6 beste nieuwe Soul- & Jazznummers van dit moment bevatten. Je hoort ze op Radio 6 Soul & Jazz, achter elkaar afgespeeld door Rudy Mackay Alex van der Lugt. Dus: Zet 'm op Alex!


De Soul & Jazz Top 6 is helemaal omgegooid! Waar we eerst nog naar de 6 meest relevante artiesten van de week keken, zullen we het vanaf nu anders aanpakken. Elke week schotelen we je de 6 beste nieuwe releases van die week voor. Met als klap op de vuurpijl de nieuwe Schijf van 6, die elke week als nummer 1 wordt gepresenteerd!

#1 Andre Espeut Quintet – This Ain’t How It Ends (Schijf van 6)

'This Ain't How It Ends' vertelt het verhaal van vele decennia aan jazz en blues en André Espeut weet dat te verpakken in een warm geheel. Maar denk maar niet dat het hier eindigt. Want de muziek blijft altijd doorgaan. André Espeut en zijn quintet voegen er gewoon een hoofdstuk aan toe.

#2 Brian Auger’s Oblivion Express – Happiness Is Just Around The Bend

Jazzpianist Brian Auger draait al sinds jaar en dag mee in de muziekindustrie, maar bewijst op 76-jarige leeftijd nog altijd mee kunnen met de groten der aarde. Hij is zelfs dusdanig in vorm, dat hij live-opnames als single-releases uit durft te geven. 'Happiness Is Just Around The Bend' is daar het laatste voorbeeld van. Die zou je kunnen herkennen als een 70's hit van The Main Ingredient, maar vergis je niet: het origineel staat op naam van Brian Auger.

#3 Jennah Bell – Candied Daylight

Een vergelijking trekken bij artiesten is altijd gevaarlijk, maar toch gaan we dat doen. Jennah Bell klinkt op 'Candied Daylight' zoals een jonge, singer-songwritende Erykah Badu vandaag-de-dag zou klinken, nadat ze D'Angelo's Voodoo ontdekt heeft. Dat laatste is logisch, aangezien producer Russell Elevado ook hier aan de knoppen heeft gezeten. Dat eerste is vooral een héél groot compliment.

#4 Ibrahim Maalouf - Essentielles

Op 'Essentielles' laat Ibrahim Maalouf niet alleen zijn Arabische achtergrond in zijn spel weerklinken, zoals gebruikelijk, maar hij laat zich ook van zijn avontuurlijke kant zien. Groots en meeslepend wordt naadloos afgewisseld met klein en melodieus. En dankzij het repetitieve spel krijgt het haast een trance-gevoel, dat niet lang genoeg kan duren.

#5 Stacey Kent – Tangerine

De vergelijking met Billie Holiday gaat nog altijd op, maar veel liever dan Stacey Kents versie van de jazz-standard 'Tangerine' gaat geen nummer meer klinken in 2015. Soms heb je gewoon niet meer nodig dan bas, een gitaar en een zoetgevooisde stem om heerlijke muziek te maken. Net als de mandarijn-achtige vrucht is ook deze 'Tangerine' het best tot je te nemen met een stuk chocola (recept op aanvraag bij de redactie).

#6 Nicole Willis & The Soul Investigators – Paint Me In A Corner

Jezelf in een hoek schilderen. Het is een uitdrukking die in het Engels veel gebruikt wordt wanneer je iets doet dat je eigen mogelijkheden beperkt. Nicole Willis geeft het als waarschuwing mee in deze soulvolle track: "Blijf open staan voor de mogelijkheden die het leven biedt. Laat je dus nooit in een hoek schilderen."
Laat een reactie achter
Plaats reactie0 Reacties