De Radio 6 Soul & Jazz Tip 6 (week 41 van 2015)
02 oktober 2015 17:40

Wekelijks stellen we een lijst met tips samen die de 6 beste nieuwe Soul- & Jazznummers van dit moment bevatten. Je hoort ze op Radio 6 Soul & Jazz, achter elkaar afgespeeld door Rudy Mackay. Dus: Zet 'm op Rudy!


De Soul & Jazz Top 6 is helemaal omgegooid! Waar we eerst nog naar de 6 meest relevante artiesten van de week keken, zullen we het vanaf nu anders aanpakken. Elke week schotelen we je de 6 beste nieuwe releases van die week voor. Met als klap op de vuurpijl de nieuwe Schijf van 6, die elke week als nummer 1 wordt gepresenteerd!

#1. Gary Clark Jr. - Cold Blooded (Schijf van 6)

Als je de southern bluesrock van Gary Clark Jr. gewend bent, dan is het even wennen aan de weg die de Texaan in 2015 is ingeslagen. De vuige gitaarriffs zijn naar de achtergrond geschoven en Clark Jr. laat zich van zijn meest soulvolle kant zien, getuige ook de eerste single 'Cold Blooded' van het "soul-album" The Story Of Sonny Boy Slim.

#2. Janet Jackson ft. Missy Elliott - Burnitup!

Hoe vaak Janet Jackson zich opnieuw heeft uitgevonden is niet meer op één velletje papier bij te houden, maar in 2015 laat ze wederom een nieuwe kant van zichzelf zien. Jackson slaat de handen ineen met Missy Elliott en brengen 'Burnitup!' uit; een uiterst energieke track, die het goed zal doen in de dansvloer.

#3. Broken Brass Ensemble feat. Ruben Hein – Baby’s Gone

Bij toeval komen de jongens van Broken Brass Ensemble en Ruben Hein elkaar in de studio tegen. En dat bracht het blazers-ensemble op het idee om Ruben de vocalen van een van hun nummers op zich te laten nemen. Ze hadden daar tenslotte toch nog een goede stem voor nodig. Even aandachtig meeluisteren en binnen een middag stond de tekst voor 'Baby's Gone', hun nieuwste single.

#4. Terri Walker – Open Your Mind

Heb jij ook wel eens van die momenten dat jouw onzekerheid een mooie toekomst in de weg zou kunnen staan? Dat je niet ruimer durft te denken dan je comfort-zone? Dan heeft Terri Walker goed advies voor je. Ondersteund door een mix van soul en hip-hop adviseert de Britse om te lef te tonen: 'Open Your Mind' en ga er voor. 

#5. Prince - Free Urself

Voor een single met de titel 'Free Urself' heeft Prince wel een heel beperkt medium gekozen om zijn waren tentoon te stellen. The Purple One is nooit een fan geweest van het verspreiden van muziek via internet, maar lijkt in 2015 slechts via muziekdienst Tidal te willen verkopen. En aangezien nog niet al te veel consumenten de dienst weten te vinden, ben je voor Prince toch weer ouderwets aangewezen tot de radio. Of je moet het kunnen doen met deze 30 seconden, die wij er van mogen weggeven.

#6. Pete Josef – Make It Good

Drie jaar nadat de single 'Make It Good' van The White Lamp is uitgebracht, heeft de zanger op die house-track (Pete Josef) een geheel eigen versie opgenomen. Josef weet er een sterk bas-gedreven, funk/soul versie van te maken, waarop stilzitten onmogelijk is. Als je wat calorieën te verbranden hebt, zet dan 'Make It Good' aan en de rest gaat vanzelf. Het begint bij een voorzichtig meetikken met je voeten en voor je het weet moeten alle meubels vrezen voor hun toekomst.
Laat een reactie achter
Plaats reactie0 Reacties