Jett Rebel brengt een uitpuilende Nile in extase

Veel bezoekers laten zich enorm verrassen door deze jonge energieke alleskunner.

Wat? Jett Rebel

Waar? Zaterdag, 17:45, Nile

En? Volgend jaar beter/ Het idee was goedGewoon lekker/ Alsjeblieft nog één toegift/ Dak eraf 

Jett wie?

Jett Rebel is misschien een vreemde eend in de bijt op North Sea Jazz. Hij is zo'n grensgeval, want zijn muziek rockt & rollt als een malle, maar is tegelijkertijd ook te herleiden naar funk en soul uit de vorige eeuw. "We're gonna play some soul music for you," zegt Jett aan het begin van de set. En gelijk heeft ie, het grootste deel van de set blaast de band een flinke dosis funk overladen door Jelte's soulvolle stem door de speakers, tot groot genoegen van het publiek. De band is bizar goed op elkaar ingespeeld, zo blijkt uit de vele improvisaties die eigenlijk in elk nummer worden verwerkt. De meerstemmige koortjes en samenzang tussen Jett, zijn achtergrondzangeressen en muzikanten zijn loepzuiver.

Hoe reageert het publiek op deze berg energie?

Het publiek kan geen genoeg krijgen van de jonge alleskunner, die van Hammond naar gitaar en talkbox huppelt. Luid gejuich en applaus galmt door de ramvolle Nile, waar mensen zelfs buiten staan te wachten om een glimp van de band op te vangen. Op de studioversies klinkt de muziek nog enigszins ingetogen, maar live is het één groot feest. Het publiek danst lekker mee en vormt een belangrijke bijdrage aan het optreden, dat gerust nog wat langer mag duren. Hij heeft de looks voor de jonge meiden, die gillend vooraan staan en de muziek voor de echte liefhebbers. Geen verrassing dus dat er stoom van de Nile af komt.

Kan iemand die losgeslagen tijger temmen?

Jett Rebel kan geen moment stilstaan. Hij springt, rent en huppelt rond, badend in het zweet. Hij doet zelfs een Dave Grohltje, als hij met gitaar en al van het podium valt. Het publiek schrikt, maar gelukkig kruipt-ie het podium weer op en stelt de menigte gerust: "North Sea, I just fell for you," grapt hij.  

Wanneer hij over de NSJ-editie van vorig jaar begint, raakt hij geëmotioneerd. Hij zag daar Stevie Wonder en moest huilen door het optreden. Mede daarom wil hij vanavond een korte tribute houden, zegt hij vol trots als een medley aan Songs In The Key Of Life-nummers wordt ingestart. Jett Rebel verdwijnt van het podium, maar wordt mede door host Gery Mendes weer terug het podium opgeroepen. Tot groot genoegen van het publiek geeft de band nog een toegift van drie nummers. Bedankt voor een prachtig debuut op North Sea Jazz! 

 
Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties