30 en 31 mei in Vrije Geluiden

Dit weekend o.a. live opname van Snarky Puppy met het Metropole Orkest en zondag hebben we live muziek in de studio van de Frank Windemuller Group.
 
zaterdag 30 mei 
Frank Jochemsen heeft weer wat; naast veel nieuwe stapels en goede oudere meuk fijne concertopnamen. Wat denk je van Snarky Puppy en het Metropole Orkest op één podium? Een opname die gemaakt werd in de Rotterdamse Schouwburg. En verder speelde multi-instrumentaliste Leyla McCalla uit New Orleans in de Amsterdamse North Sea Jazz Club. Je hoort invloeden van haar Haïtiaanse afkomst, kamermuziek van Bach, de jaren dat ze in Ghana woonde en die in Harlem, New York. Maar ook de poëzie van dichter Langston Hughes, heimwee naar voorbije tijden en bovenal het moerassige geluid van New Orleans. Tegen middernacht een broodnodige Meer Mingus, onder auspicien van het betreffende genootschap.
Daarna knalt Wilfried de Jong een uur van jetje.
 
 
zondag 31 mei
Frank Jochemsen had vorig jaar de jonge opstormende slagwerker Tom Nieuwenhuijse op bezoek. De pianist uit de groep, Frank Windemuller, liet zijn eigen album achter. Prachtige, dynamische, gelaagde muziek. Om 21.30 uur deel twee van een tweeluik dus: de Frank Windemuller Group is te gast voor een live sessie. Voorts nog concertopnamen van de folksongs van Leyla McCalla en daarnaast live-opnamen van het Metropole Orkest, dat op 1 mei in Rotterdam optrad met Snarky Puppy; funk, rock, cinematic en jazz, alle stijlen komen voorbij in dit bijzondere samenwerkingsproject. Tegen middernacht een Meer van de man die Miles heet. Wilfried de Jong toept hem af met zijn eigen uurtje.

 


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties