Willen jullie geen kinderen?

#4 - Ze mogen het niet weten

  1. Podcastschevron right
  2. Willen jullie g ...chevron right
  3. #4 - Ze mogen het niet weten

do 11 november 2021

In haar nabije omgeving was Anne-Mar open over haar traject, maar haar collega’s wisten van niets. Dat leverde een probleem op toen ze door een complicatie van de behandeling niet kon werken. Ze verzon een leugentje om bestwil. Uit een onderzoek onder Eva-lezers blijkt dat er meer vrouwen zijn die op hun werk niets zeggen over hun vruchtbaarheidstraject. 

Open zijn over een vruchtbaarheidsbehandeling op je werk, wat doet dat met je carrière? Anne-Mar praat erover met haar vriendin Ellen en actrice en presentatrice Saar Koningsberger. Saar maakte er op haar werk geen geheim van en hoefde dus niet stiekem haar koeltasje vol hormonen mee te smokkelen. Ook Ellen was wel open op haar werk, maar kreeg daar later spijt van…

Waar Anne-Mar het zichzelf soms moeilijk maakte door niets tegen haar collega’s te zeggen, ervaarde Rick juist steun van zijn collega’s door zijn openheid. Ingrid zit op dit moment midden in een traject en heeft er ook voor gekozen om open te zijn naar haar collega’s. ‘Het is sowieso moeilijk om er open over te zijn’, zegt Ingrid. En dat herkent Anne-Mar zelf ook.

Ook presentator Rob Geus komt in deze aflevering aan het woord. Tijdens het IVF-traject van zijn vrouw gingen ze bewust op vreemde tijden naar de kliniek, bang om herkend te worden. En dan die vragen op de rode loper.